|
|
Konu Araçları |
çorbası, rumeli, tarifitavuklu, tavuklu, yapılışı |
Tavuklu Rumeli Çorbası Tarifi-Tavuklu Rumeli Çorbası Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Rumeli Çorbası Tarifi-Tavuklu Rumeli Çorbası YapılışıTavuklu Rumeli Çorbası Tarifi-Tavuklu Rumeli Çorbası Yapılışı 200 gr tavuk göğsü 2 havuç 2 patates 1 kahve fincanı pirinç 4 adet kornişon 1 limon suyu 1 yumurta 1 kahve fincanı un 1 kahve fincanı yoğurt Yarım çay bardağı sıvı yağ 6 sap maydanoz Yarım tatlı kaşığı tuz Yarım tatlı kaşığı karabiber 1 domates 5 su bardağı su Yapılışı: Tavuğu zar büyüklüğünde ve kare kesip yıkadıktan sonra 1 litre suda 5 dakika kadar kaynatın Kaynama devam ederken sırasıyla önce pirinci sonra rendelediğiniz havucu ve patatesleri ekleyin Daha sonra kornişon turşuyu ince ince doğrayıp kaynayan tencereye atın 5 dakika sonra ateşi kısın Ayrı bir tencerede yağın yarısından fazlası ile unu kavurun Biraz su yedirip çırpma teli ile bulamaç haline getirdikten sonra ocağın altını kısın Elde ettiğiniz unlu karışıma limon suyunu yumurtayı ve yoğurdu çırparak ilave edin Ardından tencereyi ocaktan alın Bir başka tavada kalan yağı eritip ince kesilmiş domates ve maydanozu iki dakika kadar pişirin Bu karışımı ve unlu terbiyeyi çorbanın üzerine dökün Tuzunu ve karabiberini kattıktan sonra servis yapabilirsiniz |
|