Antep Çorbası Tarifi-Antep Çorbası Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Antep Çorbası Tarifi-Antep Çorbası YapılışıAntep Çorbası Tarifi-Antep Çorbası Yapılışı Malzemeler: 300 gr kemikli tavuk eti 100 gr ince çekilmiş antepfıstığı 8 su bardağı su 50 gr tereyağı Yarım su bardağı mısır unu 1 tutam safran Tuz Süsleme için: 2 çorba kaşığı iri çekilmiş antepfıstığı Hazırlanışı: * Tavuk etini bir tencereye alıp 8 bardak suyla haşlayın Eti kevgirle ayrı bir yere alın Kemiklerini çıkarın ve eti tel tel ayırın Suyunu muhafaza edin * Tereyağını bir tencerede eritin Mısır ununu ilave edip pembeleştirin Tavuk suyunu azar azar ekleyip karışıtırın Tavuk eti fıstık safran ve tuz ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin Çorbayı kâselere paylaştırıp antepfıstığı ile süsleyin ve sıcak olarak servis yapın |
|