Pancar Çorbası Tarifi-Pancar Çorbası Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pancar Çorbası Tarifi-Pancar Çorbası YapılışıPancar Çorbası Nasıl Yapılır?-Pancar Çorbası Tarifi-Pancar Çorbası Yapılışı Malzemeler: 2 pancar 6 su bardağı su 1 kahve fincanı sarı mercimek 2 çorba kaşığı mısırözü yağı 1 su bardağı süt Beyazpeynir Hazırlanışı: *Pancarların kabuklarını soyup dilimleyin Mercimekleri yıkayıp süzün Peyniri ufalayın *Pancarları bir tencereye ya da düdüklü tencereye aktarın Mercimek mısırözüyağı ve suyu ilave edin Tencerenin kapağını kapatın Pancarlar yumuşayıncaya kadar pişirin Düdüklü tencerede pişiriyorsanız yeterince buhar birikince kısık ateşte 10 dakika pişirin *Çorbayı ocaktan alıp blendar’la pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar kaynar süt ilave ederek inceltin Tekrar tencereye alıp bir taşım kaynatın Tuzla tatlandırın Servis bardaklarına paylaştırın Dilerseniz ufalanmış beyazpeynir ilave edin Sıcak servis yapın |
|