Gidiverelim De Gelmedi Demesinler |
|
|
#1 |
|
|
Gidiverelim De Gelmedi DemesinlerÖzellikle hasta ziyaretlerinde, baş sağlığı ziyaretlerinde, bir olay sonrası geçmiş olsun ziyaretlerinde, özel gün ve geceki davetlere icabetler için çok söylenilen söz şudur: " GİDİVERELİM DE GELMEDİ DEMESİNLER " Bu niyetle gidilen bu yerlerden Allahu alem bir sevap elde edilemez ![]() ![]() Çünkü ziyaret Allah rızası için değil " gelmedi demesinler" diye yapılmıştır![]() ![]() ![]() Hasılı ziyaretler maddi menfaatler için değil, Allah rızası için yapılacaktır ![]() ![]() ![]() Gelmedi demesinler diye yapılan ziyaretler boşuna hamallık olur ![]() Ayrıca buna mürailik denir![]() Mürai herşeyi gösteriş için yapan kişinin sıfatıdır![]() Bu sıfat dinimizin kesinlikle reddettiği bir davranıştır![]() ![]() Aynı zamanda mürailik münafıklığın ilk basamağıdır![]() Unutmayalım ki Allah ve resulünün rızası herşeyin üstündedir ![]() ![]() ![]() Artık gelmedi demesinlere paydos ![]() ![]()
|
|
Cevap : Gidiverelim De Gelmedi Demesinler |
|
|
#2 |
|
kezban
|
Cevap : Gidiverelim De Gelmedi Demesinlerevt yaa katılıyorum özellikle düğünlere o bizim oğlanın düğününe gelmedi bizde gitmeyelim bu çeyrek taktı biz neden yarım takalım vb muhabbetle katılanlar olmuyormu,ölüyorum gülmekten =)
Cevap : Gidiverelim De Gelmedi Demesinler |
|
|
#3 |
|
|
Cevap : Gidiverelim De Gelmedi Demesinleraynen bende katılıyorumuzakdan kısık sesle gülerek izlemek en zevklisi sanırım=) |
|
|
|