|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çorbası, kepekli, pirinç, tarifikepekli, yapılışı |
![]() |
Kepekli Pirinç Çorbası Tarifi-Kepekli Pirinç Çorbası Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kepekli Pirinç Çorbası Tarifi-Kepekli Pirinç Çorbası YapılışıKepekli Pirinç Çorbası Tarifi-Kepekli pirinç Çorbası Yapılışı Malzemeler: 1/2 su bardağı kepekli pirinç 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya mısırözü 1 yemek kaşığı domates salçası 1 adet soğan 5-6 su bardağı et suyu veya su tuz karabiber reyhan ve istediğiniz baharat çeşitleri Yapılışı: Kepekli pirinci uafak bir tencerede iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın* ![]() ![]() Çorba tenceresinde yağla yemeklik küçük doğranmış soğanı hafifçe kavurun ![]() Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin ![]() Kaynamış et suyunun veya suyun bir kısmını ayırarak kalanını tencereye boşaltın ![]() Pirinci ve tuz ve baharatları ilave edip bir taşım kaynatın ![]() Koyuluğunu ayarlamak için gerekirse kaynamış su ilave edebilirsiniz ![]() * - Kepekli pirincinizi isterseniz düdüklüde daha fazla oranlarda suda pişirebilir ve bir çorbalık bölümlere ayırarak derin dondurucunuzda saklayabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|