Arabaşı Tarifi-Arabaşı Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Arabaşı Tarifi-Arabaşı YapılışıArabaşı Tarifi-Arabaşı Yapılışı Arabaşı KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 15 dk Malzemeler: 6 su bardağı tavuk suyu 1 limonun suyu 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber Tuz Hamur malzemesi: 4 su bardağı un 35 su bardağı su Tuz Hazırlanışı: * Hamur için; unu bir tencereye alın Tuz serpip harmanlayın 35 bardak soğuk suyu una azar azar ilave edip ezerek karıştırın Karışımı fırın tepsisine dökün Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin Tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakın * Yarım bardak tavuk suyuna kırmızı tozbiber ekleyip karıştırın Kalan tavuk suyunu kaynatın Biberli su 1 limonun suyu ve bir tutam tuz ekleyip karıştırın * Hamuru küçük baklava dilimleri şeklinde kesip tavuk suyuna ilave edin Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın Soğuk kış günlerinin eşlikçisi Arabaşı çorbası İç Anadolu'nun değişik illerinde vazgeçilmez bir yemek çeşididir Bazı yörelerde kaynar sıcaklıktaki tavuk suyu ve hamur ayrı kaplarda masaya gelir Tavuk suyu tabaklara paylaştırılır Bir kaşık hamur alınır ve tavuk su ile birlikte yenir |
|