![]() |
Arabaşı Tarifi-Arabaşı Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arabaşı Tarifi-Arabaşı YapılışıArabaşı Tarifi-Arabaşı Yapılışı Arabaşı KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 15 dk Malzemeler: 6 su bardağı tavuk suyu 1 limonun suyu 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber Tuz Hamur malzemesi: 4 su bardağı un 3 ![]() Tuz Hazırlanışı: * Hamur için; unu bir tencereye alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Yarım bardak tavuk suyuna kırmızı tozbiber ekleyip karıştırın ![]() ![]() ![]() * Hamuru küçük baklava dilimleri şeklinde kesip tavuk suyuna ilave edin ![]() ![]() Soğuk kış günlerinin eşlikçisi Arabaşı çorbası İç Anadolu'nun değişik illerinde vazgeçilmez bir yemek çeşididir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|