![]() |
Kefal Çorbası Tarifi-Kefal Çorbası Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kefal Çorbası Tarifi-Kefal Çorbası YapılışıKefal Çorbası Tarifi-Kefal Çorbası Yapılışı Malzemeler: 1 Adet kefal balığı 1 Adet havuç 1 Adet patates 1 Adet kereviz 4-5 Adet defne yaprağı 1 Çorba kaşığı salça 1 Demet maydanoz 1 Adet limon 2 Çorba kaşığı un (tepeleme) 1-2 Çorba kaşığı tereyağı veya margarin 1 Adet soğan Tuz Hazırlanışı: Tencereye yağı alıp ![]() ![]() Soğanı yemeklik doğrayıp ![]() ![]() Soğanlar pembeleşene dek kavurun ![]() Patates ![]() ![]() ![]() Sebzeleri de tencereye aktarıp ![]() ![]() Sebzeler yumuşamaya başlayınca tencereye yeterince su ![]() ![]() Kefalin kafasını ve iç organlarını temizleyip ![]() ![]() 2 santim eninde yuvarlak dilimler halinde kesin ![]() Tencereye iri doğradığınız balık parçalarını da ilave ederek ağır ateşte balıklar ve sebzeler yumuşayana dek pişirip ![]() ![]() Çorbanın suyunu delikli süzgeçten geçirin ![]() Tereyağını eritip ![]() ![]() Un sararana dek kavurun ![]() 1 Kepçe çorbanın suyundan ilave edip ![]() ![]() ![]() 1 Taşım kaynattıktan sonra ateşten indirin ![]() Tabaklara birer dilim kefal koyup ![]() ![]() Limon sıkarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|