|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bamyası, çiçek, çorbası, tarifiçiçek, yapılışıresimli |
![]() |
Çiçek Bamyası Çorbası Tarifi-Çiçek Bamyası Çorbası Yapılışı(Resimli) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çiçek Bamyası Çorbası Tarifi-Çiçek Bamyası Çorbası Yapılışı(Resimli)Çiçek Bamyası Çorbası Tarifi-Çiçek Bamyası Çorbası Yapılışı Malzeme 7 ![]() 250 gr bamya (Taze çiçek bamya ![]() 2 çorba kaşığı Un 1 adet yumurta 2 adet domates (Kabuğu soyulup kare doğranmış) 1 adet limonun suyu 1 adet havuç (Küçük kare doğranmış) ½ çay bardağı sirke 100 gr ![]() 1 adet soğan (İnce kıyılmış) Hazırlanışı • Tencerenin içinde yağı kızdırın ve soğanı kavurun ![]() • Bamyayı ilave edip 1 dakika kadar daha karıştırın ![]() • Havucu ve domatesi ilave edin ![]() • Hepsi biraz yumuşadıktan sonra üzerine et suyunu ![]() ![]() • Üzerine gelen köpüğü kevgirle alıp 15 dakika ağır ateşte pişirin ![]() • Ayrıca çukur bir kap içerisinde unu ![]() ![]() ![]() ![]() • Hazırladığınız bu karışımı çorbanın üzerine süzdürün ![]() • Lezzetini kontrol edip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|