Katma Çorbası Tarifi-Katma Çorbası Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Katma Çorbası Tarifi-Katma Çorbası YapılışıKatma Çorbası Tarifi-Katma Çorbası Yapılışı MALZEME; 2 su bardağı dövme 1-15 kg yoğurt 3-4 diş sarımsak Kuru nane Tuz ve yeterince su yapılışı: Bir tencereye önceden ıslatılmış olan dövme üzerine su ve tuz ilave edilerek yumuşak pilav halini alıncaya kadar pişirilirDiğer yanda iyice dövülen sarımsak yoğurdun içine konur ve 2 bardak su ilave edilerek katı bir ayran halini alıncaya kadar çırpılırPişen dövme derin bir kapta soğutulurSoğuyunca özleşinceye kadar yoğrulur (5 dk)İçine hazırlanan katı ayran eklenir ve karıştırılırÇorbanın üzerine biraz kuru nane eklenerek soğuk olarak servis yapılır |
|