![]() |
Şeşamadi Tarifi Şeşamadi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeşamadi Tarifi Şeşamadi YapılışıŞeşamadi Tarifi -Şeşamadi Yapılışı 300g kırmızı kuru barbunya 2 orta boy kuru soğan 1 diş sarımsak 1 çorba kaşığı un 2 adet domates 1 çorba kaşığı biber salçası 1 orta boy patates ![]() 1 çorba kaşığı kuru nane 1/4 su bardağı tel şehriye Defne yaprağı Dilerseniz 1 çorba kaşığı kereviz yaprağı ![]() tuz-karabiber zeytinyağ Tarifi: Akşamdan barbunyayı ıslatın (biz sabahtan kaynar suda 1 ![]() Barbunyayı kaynatın ve kaynamaya başlayınca ![]() ![]() Başka bir tencerede ![]() ![]() Soğanlar hafif pembeleşince 1 çorba kaşığı biber salçasını ekleyin ![]() Domatesleri küçük doğrayıp ekleyin ![]() Kaynatılmış barbunyayı suyuyla beraber soğan-domates karışımına ekleyin ![]() Su kaynamaya başlayınca ![]() Patates ve havuç pişince ![]() Tel şehriyeler de pişince (yaklaşık 5 dakika içinde) nane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|