Rus Usulü Soğan Çorbası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rus Usulü Soğan Çorbası TarifiRus Usulü Soğan Çorbası Tarifi Rus Usulü Çorbası Tarifi Resimli Resimli Rus Usulü Çorbası Tarifi Resimli Rus Usulü Çorbası Tarifi ![]() Malzemeleri: 500 g rendelenmiş soğan160 g tereyağı (ya da margarin)1 tatlı kaşığı yeni bahar (eğer varsa köri) 200 g rendelenmiş gravyer peyniri4 çorba kaşığı un 1 2 İt et suyu12 dilim kızarmış ekmek 4 çorba kaşığı çiğ krema Tuz Hazırlanması: Kuru rendelenmiş Soğanı 140 gram tereyağ ile yavaş kısık ateşte az bir sararıncaya kadar renkleri kahverengiye dönmeden tuz un yenibahar ekleyip et suyunu da katınız Lapalaşmasını gidermek için kaşıkla sürekli karıştırarak pişmesini bekleyiniz on beş dk kaynamış vaziyette bırakın Tencereyi Ateşten indirdikten sonra kremayı ekleyip iyice karıştırın ekmek dilimlerini Kızarmış vaziyette ısıya dayanıklıbüyük bir cam tencereye koyup 150 gram küçültülmüş peyniri ekmek tanelerinin üzerine ekeleyin ve çorbayı da peynirli ekmek tanelerinin üstüne ilave edin Fazla gelen artan peyniri de ekleyiniz 20 gram ufak taneler halindeki yağı peynirlerin üzerine ekledikten sonra çorbayı sıcaklığı yüksek fırında üzeri kızaranana kadar bekletin
|
|
|
|