Ekşili Mahlıta Tarifi-Ekşili Mahlıta Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekşili Mahlıta Tarifi-Ekşili Mahlıta YapılışıEkşili Mahlıta Tarifi-Ekşili Mahlıta Yapılışı MALZEME: Kırmızı mercimek 2 su bardağı Limon tuzu 2 çay kaşığı Sarmısak 5 diş Sızma zeytinyağı 6 çorba kaşığı Patlıcan 1 orta boy Kuru nane 2 çorba kaşığı Kırmızı biber 1 çorba kaşığı Tuz Su 8 su bardağı YAPILIŞI: Mercimeği nişastası akıp suyu durulaşıncaya kadar yıkayın ve süzdürün Sarmısakları dövün Patlıcanı kabuklarını alacalı soyup 1 cm'lik küçük küpler biçiminde doğrayın Mercimeği bir tencereye koyun üzerine suyu ekleyerek bir taşım kaynatıp köpüğünü alın İçine patlıcanları atıp ateşi kısın Mercimek ve patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin Sarmısağı limon tuzunu ve tuzu katıp karıştırın Zeytinyağını kırmızı biber ve nane ile bir tavada kızdırıp çorbanın içine boşaltın Yağı karıştırarak sıcak servis yapın |
|