Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, körili, tarifikörili, yapılışı, şalgam

Körili Şalgam Çorbası Tarifi-Körili Şalgam Çorbası Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Körili Şalgam Çorbası Tarifi-Körili Şalgam Çorbası Yapılışı





Körili Şalgam Çorbası Tarifi-Körili şalgam Çorbası Yapılışı

Malzemeler
500 gr küçük şalgam
Tuz
25 gr margarin veya tereyağı
1 küçük soğan iyice rendelenmiş
2 çay kaşığı
köri
600 ml
tavuk suyu
1 çay kaşığı şeker
yarım limonun suyu
Taze öğütülmüş
karabiber
150 ml krema
1 yemek kaşığı ince kıyılmış
maydanoz (Süslemek için)
Yapilisı

Şalgamları tuzlu kaynar suya atarak 3 dakika haşlayıp süzün
Bir tencerede margarini eritip soğanla birlikte şalgamları ekleyin Tencerenin kapağım kapatıp ağır ateşte 5 dak pişirin (Arada sırada tencereyi sebzelerin birbirine yapışmaması için sallayın)
Köriyi ve tavuk suyunu ekleyin Şekeri ve limon suyunu katıp tuz ve biberini ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp
ağır ateşte şalgamlar yumuşayıncaya kadar 10 dak pişirin
Şalgamları bir süzgeçten ezerek geçirin veya soğuttuktan sonra blendar'da püre haline getirin
Şalgam püresini tekrar tencereye aktarıp iyice ısıtın Kaselere koyduktan sonra herbirine kremayı ilave edip karıştırın ve maydanozla süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.