Osmanlı Usulü Balık Çorbası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Osmanlı Usulü Balık Çorbası TarifiOsmanlı Usulü Balık Çorbası Tarifi Osmanlı Usulü Balık Çorbası Tarifi Osmanlı Usulü Balık Çorbası resimli tarifi Osmanlı Usulü Balık Çorbası İçin Kullanılan Malzemeler : 1 kg levrek balığı 1 adet ince doğranmış kuru soğan 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz 1/2 demet ince kıyılmış taze nane 1 yemek kaşığı tuz 1/2 kahve kaşığı safran 2 adet çubuk tarçın 100 ml sirke 4 adet limon suyu 8 adet yumurtanın sarısı 75 ml zeytinyağı 4 su bardağı su 1 adet defne yaprağı Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6 Osmanlı Usulü Balık Çorbası Tarifi : Tencerede zeytinyağı kızdırılır soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur Sirke ve su ilave edilip kaynatılır Levrek balığı dört parçaya bölünerek kaynayan suya atılır Defne yaprağı ve kabuk tarçın ilave edilerek kısık ateşte 20 dakika kaynamaya bırakılır Balık pişince suyun içinden alınarak kılçıklarından temizlenir Balık suyu tülbentten süzdürülüp tekrar ocağa alınır İnce kıyılmış maydanoz nane safran ve tuz ilave edilir Yumurta sarısı ve limon suyu çırpılarak balık suyuna yedirilir Bir taşım kaynadıktan sonra balık parçaları ilave edilir ve servis edilir
|
|
|
|