Tuzda Balık Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tuzda Balık TarifiTuzda Balık Tarifi Tuzda balık nasıl pişirilir? Tuzda balık tarifi Tuzda balık nasıl pişirilir?![]() Tuzda balık tarifini öğrenmek isteyenler için harika bir tarif ![]() ![]() ![]() O kadar kolay ve bir o kadar da lezzetli ki şimdiye kadar yapmayı düşünen ama bir şekilde kaçınan herkese tavsiye ederim En azından bir kere denemiş olun![]() malzemeler: 2 orta boy temizlenmiş çupra kafalarıyla birlikte 2 kilo tuz Bir demet maydanoz (veya balığın içine doldurmak istediğiniz otlar biberiye dereotu vs )1 limon (kabukları soyulmuş dilimlenmiş)4 adet defne yaprağı Tuzda balık tarifi: Fırını 200 C’ye ısıtın ![]() Balıkları yıkayın kurulayın![]() Karınlarını kıyılmış maydanoz ve limon dilimleriyle doldurun karabiber serpin![]() 2 kg tuzu yaklaşık 150-200 ml su ile karıştırın (tuz ıslak kum kıvamını alacak![]() Tavsiyeler genelde iri taneli deniz tuzu kullanımı yönünde bulamazsanız normal tuz da işinizi görür)![]() Fırın tepsisine alüminyum folyo döşeyin ![]() Üzerine tuzdan ince bir yatak hazırlayıp bastırın![]() Her balığın altına 2 adet defne yaprağı koyun ![]() Balıkları tuzdan yatağın üzerine yerleştirin ve her yanını tuzla kaplayın ellerinizle biraz bastırın![]() Balığın derisi gözükmeyecek ve açıkta hiçbir yeri kalmayacak ![]() Sadece kuyruklarını açıkta bırakabilirsiniz ![]() 25 dakika pişirin (genelde fırında 30 dakikadan fazla bırakmayın diyor bütün incelediğim kaynaklar) ![]() Tepsiyi fırından aldıktan sonra balıkların alt tarafına kenara gelen yerlerden çatal yardımıyla biraz kurcalayın ve balıkları yaralamayacak şekilde tuzu kaldırın![]() Tuz iyice sertleştiği için bütün bir tabaka halinde kalkıyor (eğer çok sertleştiyse çekiç yardımıyla hafifçe kırmak gerekebilir) ![]() Eğer balığın derisi tuz tabakasıyla birlikte kalkmadıysa çabucak bütün şeklinde sıyırıp hemen filetosunu çıkarabilirsiniz![]() Bu tuzlu yöntemi tavuk veya kırmızı etle de deneyebilirsiniz ![]() İnternette gezinirken bu yönde birşeyler görmüştüm ![]() Fakat önceden etin nasıl hazırlanacağı ve tuzun içinde nasıl saklanacağı konusunda bilgi edinmekte fayda var
|
|
|
|