![]() |
Tuzda Balık Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tuzda Balık TarifiTuzda Balık Tarifi Tuzda balık nasıl pişirilir? Tuzda balık tarifi ![]() ![]() Tuzda balık tarifini öğrenmek isteyenler için harika bir tarif ![]() ![]() ![]() O kadar kolay ve bir o kadar da lezzetli ki ![]() ![]() ![]() malzemeler: 2 orta boy temizlenmiş çupra kafalarıyla birlikte 2 kilo tuz Bir demet maydanoz (veya balığın içine doldurmak istediğiniz otlar ![]() ![]() ![]() ![]() 1 limon (kabukları soyulmuş ![]() 4 adet defne yaprağı Tuzda balık tarifi: Fırını 200 C’ye ısıtın ![]() Balıkları yıkayın ![]() ![]() Karınlarını kıyılmış maydanoz ve limon dilimleriyle doldurun ![]() ![]() 2 kg ![]() ![]() ![]() Tavsiyeler genelde iri taneli deniz tuzu kullanımı yönünde ![]() ![]() Fırın tepsisine alüminyum folyo döşeyin ![]() Üzerine tuzdan ince bir yatak hazırlayıp ![]() ![]() Her balığın altına 2 adet defne yaprağı koyun ![]() Balıkları tuzdan yatağın üzerine yerleştirin ve her yanını tuzla kaplayın ![]() ![]() Balığın derisi gözükmeyecek ve açıkta hiçbir yeri kalmayacak ![]() Sadece kuyruklarını açıkta bırakabilirsiniz ![]() 25 dakika pişirin (genelde fırında 30 dakikadan fazla bırakmayın diyor bütün incelediğim kaynaklar) ![]() Tepsiyi fırından aldıktan sonra balıkların alt tarafına ![]() ![]() Tuz iyice sertleştiği için bütün bir tabaka halinde kalkıyor (eğer çok sertleştiyse çekiç yardımıyla hafifçe kırmak gerekebilir) ![]() Eğer balığın derisi tuz tabakasıyla birlikte kalkmadıysa ![]() ![]() ![]() Bu tuzlu yöntemi tavuk veya kırmızı etle de deneyebilirsiniz ![]() İnternette gezinirken bu yönde birşeyler görmüştüm ![]() Fakat önceden etin nasıl hazırlanacağı ve tuzun içinde nasıl saklanacağı konusunda bilgi edinmekte fayda var ![]() |
![]() |
![]() |
|