Fırında Arapsaçlı Balık Tarifi - Fırında Arapsaçlı Balık Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Arapsaçlı Balık Tarifi - Fırında Arapsaçlı Balık YapılışıFırında Arapsaçlı Balık Tarifi - Fırında Arapsaçlı Balık Yapılışı - Fırında Arapsaçlı Balık Nasıl Yapılır? MALZEMELER: 1 kg beyaz etli balık 3 adet patates 2 adet havuç 1 küçük demet arapsaçı yaprağı 4 diş sarımsak Yarım su bardağı zeytinyağı 3 çorba kaşığı sirke 1 çay bardağı su 5 tane karabiber Tuz HAZIRLANIŞI: Balıkları temizleyip baş ve kuyruklarını ayırdıktan sonra fileto haline getirin Filetoları yıkayın ve kurulayın Patates ve havuçları soyup ince dilimler halinde kesin Tuz karabiber ve kıyılmış sarımsak serpip karıştırın Fırın tepsisine balıkları havuç ve patatesli karışımı koyun Kıyılmış arapsaçlarınm yarısını ekleyip karıştırın Üzerine zeytinyağı sirke ve su ilave edin Tüm malzemelerin üstünü kalan kıyılmış arapsaçı yaprakları ile örtün Önceden 150 derecede ısıtılmış fırına koyup 40 dakika kadar pişirin Sıcak olarak servis edin |
|