Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, izmir, işi, sütlü, tarifi

İzmir İşi Sütlü Balık Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İzmir İşi Sütlü Balık Tarifi





İzmir İşi Sütlü Balık Tarifi

İzmir İşi Sütlü Balık
Resimli İzmir İşi Sütlü Balık Tarifi
İzmir İşi Sütlü Balık nasıl yapılır
İzmir İşi Sütlü Balığın tarifi yapılışı



SÜTLÜ BALIK (4 kişilik)

Malzemeler
1 kg lagos fileto 10 adet mantar 15 adet ayıklanmış midye 50 g kaşarpeyniri 40 g tereyağı 1 defne yaprağı 2 dal dereotu tuz Beşamel
sos malzemesi: 25 su bardağı sıcak süt 2 çorba kaşığı un 2 yumurta sarısı 40 g tereyağı tuz

Hazırlanışı

Balık etini yıkayıp bir kaba alın Üzerini kapatacak kadar su tuz ve defne yaprağı ekleyip haşlayın Beşamel sos için tereyağını bir tavada hafif kızdırın Unu ilave edip fazla kararmayacak şekilde karıştırarak kavurun Yumurta sarılarını çırpın Sıcak sütle birlikte una ilave edip hızlıca karıştırın Tuz serpip yine karıştırın Haşlanmış balık etini fırın tepsisine alın Üzerini beşamel sosla kaplayın Kaşarpeynirini rendeleyip üzerine yayın Mantarları temizleyip dilimleyin Midye ve mantarları ekleyip tereyağını küçük parçalar halinde serpiştirin Sıcak fırında pişirin Dereotu yapraklarıyla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.