İzmir İşi Sütlü Balık Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İzmir İşi Sütlü Balık Tarifiİzmir İşi Sütlü Balık Tarifi İzmir İşi Sütlü Balık Resimli İzmir İşi Sütlü Balık Tarifi İzmir İşi Sütlü Balık nasıl yapılır İzmir İşi Sütlü Balığın tarifi yapılışı SÜTLÜ BALIK (4 kişilik) Malzemeler 1 kg lagos fileto 10 adet mantar 15 adet ayıklanmış midye 50 g kaşarpeyniri 40 g tereyağı 1 defne yaprağı 2 dal dereotu tuz Beşamel sos malzemesi: 25 su bardağı sıcak süt 2 çorba kaşığı un 2 yumurta sarısı 40 g tereyağı tuz Hazırlanışı Balık etini yıkayıp bir kaba alın Üzerini kapatacak kadar su tuz ve defne yaprağı ekleyip haşlayın Beşamel sos için tereyağını bir tavada hafif kızdırın Unu ilave edip fazla kararmayacak şekilde karıştırarak kavurun Yumurta sarılarını çırpın Sıcak sütle birlikte una ilave edip hızlıca karıştırın Tuz serpip yine karıştırın Haşlanmış balık etini fırın tepsisine alın Üzerini beşamel sosla kaplayın Kaşarpeynirini rendeleyip üzerine yayın Mantarları temizleyip dilimleyin Midye ve mantarları ekleyip tereyağını küçük parçalar halinde serpiştirin Sıcak fırında pişirin Dereotu yapraklarıyla süsleyip servis yapın |
|