|
|
Konu Araçları |
palamut, taratorlu, tarifitaratorlu, yapılışı |
Taratorlu Palamut Tarifi-Taratorlu Palamut Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Taratorlu Palamut Tarifi-Taratorlu Palamut YapılışıTaratorlu Palamut Tarifi-Taratorlu Palamut Yapılışı Malzemeler: 1 tane palamut 15 su bardagı zeytinyağı 1 çay fincanı ceviz Yarım su bardağı un Yarım su bardağı sirke 3-4 yumurta kadar bayat ekmek içi 4 diş sarımsak Yapılışı: Balıkları temizledikten sonra 2 cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin Tuzladıktan sonra kağıt üzerinde unlayıp bir tavada kızdırılmış zeytinyağında kızartın Kağıt üzerine çıkartıp yağını emdirin Sonra servis tabağına yerleştirin Teratorun hazırlanışı : Ekmeği ılık suda ıslatın Avucunuzla sıkarak sudan çıkartın Sarımsağı cevizi ekmeği rondoya koyarak incecik kıyın Sirke ve su ilavesiyle katı yoğurt kıvamına getirin Balığın üzerine dökerek servise sunun |
|