İzgara Sebzeli Lazanya Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İzgara Sebzeli Lazanya TarifiIzgara Sebzeli Lazanya Tarifi Izgara Sebzeli Lazanya Tarifi Resimli Sebzeli Lazanya Tarifi Izgara Sebzeli Lazanya Nasıl Yapılır Izgara Sebzeli Lazanya Yapılışı Malzemeler 1 patlıcan 1 kabak 5-6 adet incecik pırasa ya da taze yeşil soğan 1 adet soyulmuş domates konservesi (800 gram’lık kutularda) 3 sarımsak 1 avuç taze fesleğen ya da 1 yemek kaşığı kuru fesleğen Zeytinyağı Tuz taze öğütülmüş karabiber1 su bardağı kaşar peyniri (mozarella dil vb )Yarım su bardağı Mihaliç Peyniri (parmesan kaşar vb )10 adet pişirmeye hazır lazanya (Barilla) 3 Amerikan Biberi (bell pepper capsicum)![]() Hazırlanması Sebzeleri yıkayın Biberlerin içini çıkarıp 4′er parçaya bölün![]() Kabağın kabuklarını soyun Büyüklüğüne göre 2 ya da 3 parçaya kesip 5-6 mm kalınlığında dilimleyin![]() Patlıcanları kabuklarını soymadan büyüklüğüne göre 2 ya da 3 parçaya kesip 5-6 mm kalınlığında dilimleyin![]() Pırasayı veya soğanı temizleyin ![]() Izgara tavasını harlı ateşte iyice ısıtın Sebzeleri zeytinyağıyla hafifçe yağlayarak ızgara yapın Sebzeleri hafif diri bırakarak hem lezzetlerini hem de görüntülerini kaybetmemelerini sağlayın![]() Izgarası yapılan sebzeleri gelişi güzel doğrayın![]() Bir sos tenceresine domatesleri sarımsağı 2 yemek kaşığı zeytinyağını tuzu ve karabiberi koyun![]() Orta ateşte sos kıvamına gelinceye kadar 15-20 dakika pişirin En son fesleğeni ekleyip ocağın altını kapatın![]() Peynirleri rendeleyip bir köşede hazır bekletin ![]() 22×22 cm borcamın dibine bir kepçe domatesli sostan gezdirin 2 adet lazanyayı kaba yerleştirin Üzerine sebzeleri koyun 1 kepçe sostan gezdirin ve rende peynir serpiştirin Tekrar üzerlerine 2 adet lazanya yerleştirin ve aynı işlemleri tekrarlayın![]() En üste son lazanyaları yerleştirdikten sonra sadece sos gezdirin ve Mihaliç Peyniri serpiştirin![]() Önceden 200 derece ısıtılmış fırına yerleştirmeden önce lazanya kabının üzerini alüminyum folyo ile örtün 30 dakika bu şekilde pişirdikten sonra folyoyu kaldırın ve 30 dakika da üstü açık olarak pişirin
|
|
|
|