|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çorbası, karnabahar, közbiberli, tarifiközbiberli, yapılışı |
Közbiberli Karnabahar Çorbası Tarifi-Közbiberli Karnabahar Çorbası Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Közbiberli Karnabahar Çorbası Tarifi-Közbiberli Karnabahar Çorbası YapılışıKözbiberli Karnabahar Çorbası Tarifi-Közbiberli Karnabahar Çorbası Yapılışı Malzeme 3 yemek kaşığı SanaCream Bonjour 1 adet orta boy karnıbahar 1 adet kuru soğan 3 adet köz biber 3 diş sarımsak 2 adet sivri biber 1 yemek kaşığı sirke 2 yemek kaşığı un 8 su bardağı tavuk suyu Tuz-karabiber Üzeri için 1 su bardağı krema Yarım demet dereotu Hazırlanışı Kuru soğanı piyazlık doğrayın ![]() Karnıbaharı ayıklayıp yıkadıktan sonra küçük parçalara bölün![]() Köz biberleri şerit şerit doğrayın ![]() Dereotunu kıyın ![]() Sivribiberlerin tohumların çıkarıp kıyın![]() Derin bir tencerede Sana Cream Bonjouru kızdırıp içine kıyılmış sarımsakları ve piyazlık doğranmış soğanları ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun![]() Soğanlar pembeleşince içine doğranmış karnıbaharları ve unu ilave edip unun kokusu çıkana kadar kavurun![]() Un kavrulunca içine tavuk suyunu ilave edip kanıbaharlar yumuşayıncaya kadar pişirin![]() Karnıbaharlar yumuşadıktan sonra mikser ile çekip püre haline getirin![]() Daha sonra çorbanın içine sirkeyi doğranmış sivribiberleri ve köz biberleri tuz ve karabiberi ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar bir taşım kaynatın![]() Çorbayı ateşten indirmeden önce içine kremayı ilave edip karıştırın![]() Çorbayı kaynatmadan servis tabağına alıp üzerini dereotu ile süsledikten sonra sıcak olarak servis edin
|
|
|
|