Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kalorili, kalorisiz, tatlandırıcılar, yada

Az Kalorili Yada Kalorisiz Tatlandırıcılar

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Az Kalorili Yada Kalorisiz Tatlandırıcılar





Aspartam gibi tatlandırıcılar altı binden fazla yiyecek ve ilaca eklenmektedir Birçok insan bu tatlandırıcıları kilolarını kon*trol etme çabasıyla kullanmaktadırlar Fakat bu işe yaramaz; sadece sağlıksız yiyeceklere olan arzunuzu depreştirirler Aspartam ile tatlandırılmış içecekler içen kadınlarla çok kalo*rili içecekler verilen kadınların kalori alımı karşılaştıran araş*tırmacılar aspartam verilen kadınların sonradan daha fazla ka*lori tükettiğini görmüşlerdir Bu tatlandırıcılar bir çözüm değildir
Bu tatlandırıcılar hayvanlarda beyin tümörlerine ve nöbet*lere neden olduğundan FDA’nın aspartamın güvenli olduğunu ilan etmesine rağmen haklı bir sağlık kaygısı mevcuttur Son 20 yılda aralarında Birleşik Devletler’in de olduğu birkaç endüstrileşmiş ülkede beyin tümörü oranları artmıştır Aspar*tam Amerikan pazarına beyin tümörü vakalarının artmasından birkaç yıl önce sokulmuştur Bence bu yüzden aspartamın potansiyel tehlikesi daha dikkatli bir şekilde incelenmelidir
Bu kesinlikle tartışmalı bir konudur çünkü aspartamın güvenli olduğunu rapor eden araştırmaların çoğu aspartam endüstrisi tarafından finanse edilmişlerdir ve yüksek oranda finansal ve politik baskı FDA’nın onayma yol açmıştır Bence aspartamın potansiyel tehlikeleri hala bilinmemektedir Bu gibi suni ürünleri kullanmanız sağlığınızla kumar oynamak demektir Aspartam ayrıca bizi toksik etkileri olabilecek metil estere maruz bırakır Bence güvenli yolu seçmeli ve doğal ürünleri kullanmalıyız Güvenli olmayan maddelere bağım*lılığınızdan kurtulmanız uzun vadeli başarıya ulaşmanız açı*sından değerlidir
Birçok sağlık gurusu suni tatlandırıcılar yerine Stevia’yı kullanmanızı önermektedir Stevia doğaldır ve kullanımı Japonya ve bazı diğer ülkelerde serbest bırakılmıştır Yaygın kullanımına rağmen güvenliğini değerlendirecek insanlar üzerinde yapılmış deneylerin olmaması şaşırtıcıdır Sakarinin tersine steviosid ve onun metabolitlerinin kanserojenik oldu*ğuna dair bir kanıt rapor edilmemiştir Bununla birlikte hay*vanlar üzerinde yapılan nefrotoksisite raporları bulunmaktadır ve bunlar Stevia’nın büyük olasılıkla diğer tatlandırıcılardan daha güvenli olduğunu öne sürmektedir; ama tamamen risksiz değillerdir Günümüzde bu riskin kapsamı bilinmemektedir
Son söz: Yiyeceklerinizin tadım tatlandırıcı kullanmadan çıkarmaya çalışın Taze meyve ve ara sıra biraz hurma şekeri ya da öğütülmüş hurma en güvenli yoldur Kola soda tatlan*dırılmış çay ve meyve sularını içmeyi bırakmanızı öneririm Eğer yapay tatlandırıcılar içermiyorlarsa bile çok fazla şeker yüklüdürler Rafine edilmemiş yiyecekler yiyin ve su için Buz küpleri ile çırpılmış karpuz lezzetli serinletici bir yaz içkisidir
Tabii bu arada eğer çok aşın kilolu iseniz aşın kilolu olmanın risklerinin bu tatlandırıcılann taşıdığı risklerden büyük olasılıkla daha fazla risk taşıdığına inanıyorum Bu*nunla birlikte kilo problemlerine az kalorili tatlandmcılarla çözüm getirebilmiş olan çok fazla kişi olduğuna ikna olmuş değilim

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.