|
|
Konu Araçları |
mevsiminde, meyve, sebzeleri, yemeliyiz |
Neden Meyve Ve Sebzeleri Mevsiminde Yemeliyiz? |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Neden Meyve Ve Sebzeleri Mevsiminde Yemeliyiz?Sağlıklı yaz meyveleri & sebzeleri Meyve ve sebzelerin çeşitliliğinin arttığı yaz mevsiminde sağlık için oldukça yararlı ürünler bulunmaktadır Yaz mevsiminde artan bu çeşitlilikten bol miktarda yararlanılması gerekmektedir Bu nedenle günde 5-6 öğün meyve tüketmek vücut sağlığı açısından faydalı olabilmektedir İster sağlığınız için isterseniz zayıflamak amacıyla olsun mutlaka sebze ve meyve tüketimini ihmal etmemelisiniz Neden meyve ve sebzeleri mevsiminde yemeliyiz? Mevsiminde tüketilmeyen meyve sebzeler büyük ölçüde verimliliğini yitirmektedir Sadece yaz mevsiminde bulabileceğiniz bir meyveyi kış mevsiminde tükettiğinizde tazeliği ve aynı tadı alamazsınız Dolayısı ile meyve ve sebzeler yetiştikleri mevsimde yani doğru zamanda yenilmelidir Ancak bu şekilde yenildiğinde var olan faydalarından yararlanılabilir Meyveler Böğürtlen: Böğürtlen metabolizma sonucu oluşan zararlı atıkların vücuttan temizlenmesi noktasında yardımcı olmaktadır Vücut için yaşamsal öneme sahip olan C vitamini bol miktarda barınmaktadır Kiraz: Kiraz kanın temizlenmesine yardım eden bahar sonu yaz başlangıcı arasında yetişmeye başlayan bir meyvedir Vücut direncinin artmasına ve karaciğer şişkinliğine iyi geldiği bilinmektedir Ahududu: A C ve E vitaminleri açısından oldukça zengin olan ahududu vücuda dinçlik hissi vermektedir Boğaz enfeksiyonlarına karşı koruyucu bir özelliği bulunmaktadır Şeftali: Şeftali vücuttaki zararlı atıkların temizlenmesi noktasında faydalı olabilmektedir Su ve şeker açısından oldukça zengin olan şeftali hazmı kolaylaştırdığı gibi susuzluğu gidermektedir Sindirim sisteminin düzenlenmesinde de yardımcı olduğu söylenmektedir Sebzeler Brokoli: C ve E vitamini gibi önemli vitaminleri içerisinde barındıran brokoli günümüzde oldukça yıldızı parlayan sebzelerden bir tanesidir Yapısından bulunan Glukozinolatlar sayesinde başta karaciğer kanseri olmak üzere bir çok kanser çeşidinin tedavisinde önemli bir rol üstlenmektedir Fesleğen: Fesleğen kan şekerinin düzenlenmesini sağlamaktadır Özellikle şeker düzeyini azalttığı için şeker hastalarına doktorlar tarafından sıkça önerilmektedir Aynı zamanda bir çok diyette fesleğen baş yardımcı olarak karşımıza çıkmaktadır Fesleğen tüketmenin kilo vermeye yardımcı olduğu yönünde önemli bilgiler mevcut Ispanak: Ispanak vücut direncini artırdığı gibi metabolizmanın daha hızlı çalışmasına da olanak tanımaktadır Kalp ve damar hastalıklarının tedavisinde başvurulabilir Yaşlanmaya bağlı olarak gelişen görme problemlerinde de ıspanak tüketilmesi tavsiye edilmektedir Kabak: C ve B1 vitaminlerinin etkin olarak yer aldığı kabak birçok rahatsızlığa iyi gelmektedir Mide rahatsızlıkları basur kabız gibi durumların önlenmesi için kabak tüketilmesi oldukça faydalıdır |
|