Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mevsiminde, meyve, sebzeleri, yemeliyiz

Neden Meyve Ve Sebzeleri Mevsiminde Yemeliyiz?

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Neden Meyve Ve Sebzeleri Mevsiminde Yemeliyiz?





Sağlıklı yaz meyveleri & sebzeleri


Meyve ve sebzelerin çeşitliliğinin arttığı yaz mevsiminde sağlık için oldukça yararlı ürünler bulunmaktadır Yaz mevsiminde artan bu çeşitlilikten bol miktarda yararlanılması gerekmektedir Bu nedenle günde 5-6 öğün meyve tüketmek vücut sağlığı açısından faydalı olabilmektedir


İster sağlığınız için isterseniz zayıflamak amacıyla olsun mutlaka sebze ve meyve tüketimini ihmal etmemelisiniz


Neden meyve ve sebzeleri mevsiminde yemeliyiz?

Mevsiminde tüketilmeyen meyve sebzeler büyük ölçüde verimliliğini yitirmektedir Sadece yaz mevsiminde bulabileceğiniz bir meyveyi kış mevsiminde tükettiğinizde tazeliği ve aynı tadı alamazsınız Dolayısı ile meyve ve sebzeler yetiştikleri mevsimde yani doğru zamanda yenilmelidir Ancak bu şekilde yenildiğinde var olan faydalarından yararlanılabilir



Meyveler


Böğürtlen: Böğürtlen metabolizma sonucu oluşan zararlı atıkların vücuttan temizlenmesi noktasında yardımcı olmaktadır Vücut için yaşamsal öneme sahip olan C vitamini bol miktarda barınmaktadır


Kiraz: Kiraz kanın temizlenmesine yardım eden bahar sonu yaz başlangıcı arasında yetişmeye başlayan bir meyvedir Vücut direncinin artmasına ve karaciğer şişkinliğine iyi geldiği bilinmektedir


Ahududu: A C ve E vitaminleri açısından oldukça zengin olan ahududu vücuda dinçlik hissi vermektedir Boğaz enfeksiyonlarına karşı koruyucu bir özelliği bulunmaktadır


Şeftali: Şeftali vücuttaki zararlı atıkların temizlenmesi noktasında faydalı olabilmektedir Su ve şeker açısından oldukça zengin olan şeftali hazmı kolaylaştırdığı gibi susuzluğu gidermektedir Sindirim sisteminin düzenlenmesinde de yardımcı olduğu söylenmektedir


Sebzeler




Brokoli: C ve E vitamini gibi önemli vitaminleri içerisinde barındıran brokoli günümüzde oldukça yıldızı parlayan sebzelerden bir tanesidir Yapısından bulunan Glukozinolatlar sayesinde başta karaciğer kanseri olmak üzere bir çok kanser çeşidinin tedavisinde önemli bir rol üstlenmektedir


Fesleğen: Fesleğen kan şekerinin düzenlenmesini sağlamaktadır Özellikle şeker düzeyini azalttığı için şeker hastalarına doktorlar tarafından sıkça önerilmektedir Aynı zamanda bir çok diyette fesleğen baş yardımcı olarak karşımıza çıkmaktadır Fesleğen tüketmenin kilo vermeye yardımcı olduğu yönünde önemli bilgiler mevcut


Ispanak: Ispanak vücut direncini artırdığı gibi metabolizmanın daha hızlı çalışmasına da olanak tanımaktadır Kalp ve damar hastalıklarının tedavisinde başvurulabilir Yaşlanmaya bağlı olarak gelişen görme problemlerinde de ıspanak tüketilmesi tavsiye edilmektedir


Kabak: C ve B1 vitaminlerinin etkin olarak yer aldığı kabak birçok rahatsızlığa iyi gelmektedir Mide rahatsızlıkları basur kabız gibi durumların önlenmesi için kabak tüketilmesi oldukça faydalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.