Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sardalyalı, sarması, tarifi, yaprak

Sardalyalı Yaprak Sarması Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sardalyalı Yaprak Sarması Tarifi








Malzemeler:
25 adet küçük boy sardalya balığı
25 adet asma yaprağı
½ Türk kahvesi fincanı pirinç
1 adet taze soğan
2-3 dal maydanoz
1 ortaboy kurusoğan
Yarım limon suyu
½ çay bardağı zeytinyağı
karabiber
tuz

Yapılışı :
Öncelikle balıkları ayıklayarak kılçıklarını çıkarıp yıkıyoruz Asma yapraklarını kaynar suda 2-3 dakika bekleterek suyunu süzüyoruz Kurusoğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağının tümünü ilave ederek bir kapta kavurduktan sonra pirinci doğranmış tazesoğan ve maydanozu limon suyunu tuz ve karabiberi de ekleyip iç malzememizi hazırlıyoruz
Yaprak içine fotoğraftaki gibi önce balığı balığın içine az miktarda pirinci koyup sarıyoruz Dibine asma yaprağı serdiğimiz bir tencereye dizdikten sonra üzerini kapatacak kadar su doldurup kısık ateşte yarım saat kadar pişiriyoruz Dilerseniz sardığınız yaprakların üzerine de pişirmeden önce 1-2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ilave edebilirsiniz Sarmalar bu şekilde daha parlak olacaktır Pişen sarmaları sıcak sıcak servis yapıyoruz










Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.