![]() |
Eytinyağlı Mezgit Sarma (4 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eytinyağlı Mezgit Sarma (4 Kişilik)MALZEMELER 2 adet mezgit balığı filetosu 1 su bardağı pirinç 2 adet soğan 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık 1 çorba kaşığı dolmalık üzüm 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı kıyılmış nan 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu Karabiber ![]() 150 gr ![]() HAZIRLANIŞI Balığı kaynar suda biraz haşlayın ![]() ![]() Soğanı sıvıyağda kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaprağı yumurtalığın içine yerleştirip ![]() ![]() Hazırladığınız balıklı harçtan 1 miktarı yaprağın ortasına koyun ![]() ![]() ![]() Sarmaları yaprakların katlanan kısmı alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|