Eytinyağlı Mezgit Sarma (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Eytinyağlı Mezgit Sarma (4 Kişilik)MALZEMELER 2 adet mezgit balığı filetosu 1 su bardağı pirinç 2 adet soğan 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık 1 çorba kaşığı dolmalık üzüm 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı kıyılmış nan 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu Karabiber tuz150 gr yaprakHAZIRLANIŞI Balığı kaynar suda biraz haşlayın Küçük parçalara ayırın![]() Soğanı sıvıyağda kavurun Dolmalık fıstık ve üzümü ilave edin Pirinci ekleyip hafifçe kavurun Balığı ekleyip bir kaç dakika daha kavurun Dereotu nane maydanoz karabiber ve tuzu ilave edin![]() Yaprağı yumurtalığın içine yerleştirip ortasını çukurlaştırın![]() Hazırladığınız balıklı harçtan 1 miktarı yaprağın ortasına koyun Yaprağın kenarlarını harcın üzerine kapatarak bohça gibi sarın Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayın![]() Sarmaları yaprakların katlanan kısmı alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin 1/2 su bardağı su ilave edin Kısık ateşte 15 dakika pişirin![]() |
|
|
|