Pekmezli Ayva Dolması Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pekmezli Ayva Dolması TarifiKıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı - 250 gr Pirinç 1/3 su bardağı - 60 gr Ayva 6 orta boy - 1400 gr Pekmez 1 çay bardağı - 125 gr Kişniş 1/2 yemek kaşığı - 1 4 grTuz 1/2 tatlı kaşığı - 3 gr Margarin 1 yemek kaşığı - 10 gr Su (sıcak) 1 1/2 su bardağı - 300 gr HAZIRLANIŞI Kıymayı bir tencerede kısık ateşte kendi bıraktığı suyu çekinceye değin yaklaşık 15 dakika pişir![]() Pirinci yıka süz Ayvaları yıka içlerini oy ve kararmaları için limonlu suya at Kıyma pirinç pekmez kişniş tuz ve yağı iyice karıştır![]() Ayvaların içini bu içle doldur ve yayvan bir tencereye yerleştir Sıcak suyu ekle ayvaİar yumuşayıncaya değin yaklaşık 30 dakika pişir![]() Notlar İç Anadolu Bölgesinde daha çok Nevşehir ve Konya illerinde yaygın olarak bilinir Öğünlerde birinci yemek olarak servis edilir 1 Porsiyonun Besin DeğerleriEnerji 327 cal Sodyum 245 mg Protein 8 4 gA Vitamini 109 iu Yağ 10 5 gTiamin 0 10 mg Karbonhidrat 51 8 gRiboflavin 0 15 mg Kalsiyum 111 mgNiasin 2 83 mg Demir 3 99 mgC Vitamini 14 mg Fosfor 103 mg Çinko 1 mg Kolesterol 29 mg |
|
|
|