![]() |
Arap Mutfağı=) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arap Mutfağı=)Havuç Kalyesi Tarifi Bakımlıyız ![]()
Küçük kuşbaşı kesilmiş eti yağda çevirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kıymaya 1 kahve kaşığı öğütülmüş kişniş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Piştikten sonra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maklube Tarifi Malzemeler
ÖNCE KUŞBAŞI ETLERİMİZİ BİR TENCERE SUYA KOYUP YARIM SAAT KADAR HAŞLIYORUZ DAHA SONRA BAŞKA BİR TENCERENİN İÇİNE ZEYTİN YAĞIMIZI DÖKÜP PATETESLERİİ YUVARLAK BİÇİMDE KESEREK YERLEŞTİRİYORUZ PATATESLERİN ÜSTÜNEDE AYNI ŞEKİLDE KIYILMIŞ SOĞANLARI YERLEŞTİRİYORUZ DAHA SONRA PRİNCİMİZİN YARISINI ÜZERİNE DÖKÜYORUZ ONUN ÜZERİNEDE ETLERİMİZİ YERLEŞTİRİYORUZ KALAN PRİNCİDE ÜZERİNE KOYUP KARARINCA SU İLE DOLDURUYORUZ EN ÜSTEDE MARGARİNİMİZİ EKLİYORUZ ![]() Püf Noktaları: O kendi halinde pişerken ![]() ![]() ![]() Kibbeh - İşkembe Dolması Tarifi Malzemeler
İşkembeler kaynar suda iyice yıkanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ful mudammas Tarifi Malzemeler
Kuru baklaları kabukları soyulana kadar haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ateşi kısın ve on iki saat çok yavaş ateşte pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geleneksel Mısır sarımsaklı sosu tuzda dövülen sarımsağa kıyılmış taze kişniş ekleyerek hazırlayabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu kadar değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mısır Usulü Köfteli Bamya Makarna Tarifi Malzemeler
Lezzetli bir makarna pişirmek için oldukça geniş ve derin bir tencereye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SOSUN HAZIRLANIŞI Köftelik bulguru ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arap Usulü Selek Tarifi Malzemeler
Kuzu budunu soğanlarla beraber derin bir tencereye yerleştirip üzerini aşacak kadar su ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Et pişince tencereden alin ve bir kenarda sıcak olarak bekletin ![]() Etin tenceredeki pişme suyunu ince bir süzgeçten temiz bir tencereye süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pilav pişerken eti iri parçalara ayınn ![]() ![]() ![]() ![]() Hurmalı Seyyah Kurabiyesi - Mamoul Tarifi Malzemeler
Geniş bir kapta mayayı suda çözün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur dinlenirken bütün malzemeleri yiyecek öğütücüye koyup macun kıvamındaki dolguyu hazırlayın ve fırını 175 dereceye (350F) ısıtın ![]() Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avcunuzda açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tabanı kızarıncaya kadar 20-25 dakika kadar pişirin ![]() ![]() Orjinal tarifte portakal kabuğu yerine portakal aroması ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|