![]() |
İspanyol Yemek Kültürü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanyol Yemek Kültürüİspanyol Mutfağı Dünyanın sayılı mutfaklarından olan İspanyol mutfağı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gazpacho nedir? ![]() ![]() "Islatılmış ekmek" anlamındaki Arapça bir sözcükten türetilen adı ![]() ![]() En sık yapılan gazpacho yemeği domates ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Andalucia'daki Malaga ilinde yapılan ve oldukça özgün bir tadı olan gazpachonun temel malzemesi ise bademdir ![]() ![]() Andalucia (Endülüs) spesiyaliteleri İspanya'nın en kalabalık yöresi olan Andalucia'nın değişik kesimlerinin kendine özgü spesiyaliteleri vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Andalucia mutfağının özellikleri İspanyanın güney bölgesini oluşturan Andalucia (Endülüs) ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|