![]() |
Akdeniz Pizzası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Akdeniz Pizzası Tarifi![]() Akdeniz Pizza Malzemeler ![]() Pizza Hamuru için ![]() 125 gr buğday unu 7 çorba kaşığı su 1 çorba kaşığı ılık su (mayayı eritmek için) 1 çay kaşığı tozşeker 1 tutam tuz 1 çay kaşığı yaş maya Pizza Sosu için ![]() 1 domates 2 yaprak taze fesleğen 1 dal taze kekik Yarım diş sarımsak Damak tadınıza göre tuz ![]() Üzeri için ![]() 1 kâse rendelenmiş kaşar peynir 2 yemek kaşığı temizlenmiş siyah zeytin 2 adet orta boy domates (dilimlenmiş) Hazırlanışı ![]() Pizza hamurunu hazırlamak için; mayayı bir çorba kaşığı ılık suda eritin ![]() Yoğurma kabına unu alıp tuz ve şekeri ilave edip karıştırın ![]() Unun ortasını havuz gibi açıp mayayı ve yavaş yavaş suyu ilave edin ![]() Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ![]() Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp buzdolabında 1 saat bekletin ![]() Pizza hamuru buzdolabında beklerken sosunu hazırlamak için domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ![]() Mutfak robotuna doğranmış domates ve sos için gerekli malzemeleri alıp iyice karıştırın ve çekin ![]() Elde ettiğiniz sosu cam bir kâseye aktarın ![]() Dinlenen pizza hamurunu dolaptan çıkarıp orta kalınlıkta merdane ile açın ![]() Yuvarlak açtığınız pizza hamurunu yağlanmış fırın tepsisine dikkatlice yayın ![]() Üzerine domatesli fesleğenli sosu sürün ![]() Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin ![]() Pizza tepsisini fırından çıkarıp üzerini kaşar peynirle kaplayın ![]() Doğranmış domates ve siyah zeytini üzerine serpiştirin ![]() Tekrar fırına sürüp peynir eriyene kadar pişirin ![]() Pişen pizzayı fırından çıkarıp hafif ılındıktan sonra dilimleyin ![]() Afiyet olsun ![]() Not: Tarifte verilen pizza hamuru ve sosunu kullanarak damak tadınıza göre sebzeli ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı ![]() |
![]() |
![]() |
|