Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bayat, değerlendirme, ekmeği, ekmekle, yapılan, yemekler

Bayat Ekmeği Değerlendirme Ve Bayat Ekmekle Yapılan Yemekler....

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayat Ekmeği Değerlendirme Ve Bayat Ekmekle Yapılan Yemekler....





Bayat ekmeği değerlendirme ve bayat ekmekle yapılan yemekler

Arkadaşlar çoğumuz ekmekleri bayatlayınca maalesef çöpe atıyorus dünyada o kadar aç varken israfı önleyelim
Birçok insan bayatlayan ekmeği çöpe atmak istemese bile nasıl değerlendireceğini bilmediği için israf ediyor Hâlbuki bayat ekmekle hazırlanabilecek o kadar çok yiyecek var ki

İşte bunlardan bazıları




1 Ekmek kavurması

Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır Tencerede kızartılmış yağ ile kavrulur Ekmekler kavrulurken 1 çay bardağı soğuk su üzerine serpilir İyice
karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp 5 dakika pişirilir

2 Papara

Bayat ekmekler çukur bir kaba kuşbaşı doğranır Halka halka doğranmış soğan tereyağı veya zeytinyağında kavrulur Ardından
tuz ve su eklenip kaynatılır Üzerine tulum peyniri dökülür Bir süre ılımaya bırakıldıktan sonra çukur kaptaki ekmeklerin üzerine dökülür


3 Tirit

Bayat ekmek dilimleri bir kaba yerleştirilir Kıyılmış soğan tuz ile öldürülüp ekmek dilimleri üzerine döşenir Sonra üzerine haşlanmış kemikli etin suyu bolca dökülür Dileyen kıyılı maydanoz
veya sumak serpebilir


4 Ekmek süpürgesi (Ankara dolaylarından bir tirit çeşidi)

Bayat ekmek dilimlenip bir tepsiye yerleştirilir Bir tencerede su kaynatılıp ekmek dilimlerinin üzerinde gezdirilir Ardından
sarımsaklı yoğurt dökülür Son olarak da bir tavada yağ ile kavrulan salça ve kırmızı pul biber karışımı gezdirilir


5 Ekmek oğması

Bayat ekmeklerin içi -istenirse kabuğu ile birlikte- ufalanır; bir kapta eritilen tereyağına dökülerek kavrulur Sonra üzerine bir yumurta kırılıp
ekmek ufakları ile alt üst edilir Ardından 1 bardak süt dökülüp yeniden karıştırılır Çok hafif ateşte süt çekilinceye kadar bekletilir Süt çekilince ateşten alınır; üzerine bir bez konularak demlendirilir Ilınınca
yenilir


6 Yalancı paça

Küçük küpler şeklinde doğranan soğan tencerede 1 yemek kaşığı tereyağı ile kavrularak pembeleştirilir Üzerine salça ilâve edilerek eritilir Dövülmüş
2 diş sarımsak 1 limonun suyu tuz kırmızı toz biber ve et suyu katılır Bayat ekmek küp şeklinde doğranarak tereyağında kavrulur Kıtırlaşınca
çorba kâsesine doldurulan çorbanın üzerine dökülür


7 Kalacuş

Bayat ekmek küpler halinde kesilerek derin bir kaba konur Kıyılmış soğan tavada kızdırılmış margarin ile pembeleşinceye kadar kavrulur
Çalkanarak ayran kıvamına getirilen yoğurt ve su yağ ve soğanın bulunduğu tavaya eklenirBirkaç dakika kaynatıldıktan sonra oluşan karışım derin kapta bulunan
doğranmış bayat ekmeklerin üzerine dökülür Kabın kapağı kapatılırBir süre ateşin üzerinde tutulduktan sonra hemen sofraya getirilir


8 Ekmekli omlet

4 dilim bayat ekmek küp şeklinde kesilip tereyağında kızartılır 8 yumurta 25 su bardağı süt tuz ve muskat karıştırılıp iyice çırpılır
Hazırlanan karışımdan 4 ayrı omlet pişirilir Üzerine küp şeklinde doğranmış kızarmış ekmek ve küp şeklinde doğranmış domatesler koyulup ikiye katlanır


9 Ekmek karıştırması

Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır 3 yemek kaşığı margarin bir tencerede eritilir Erimiş tereyağına kaşık ucu
ile salça koyulur Üzerine 3-4 yumurta kırılır; karıştırılarak pişirilir Ardından karabiber serpilir Doğranmış ekmekler ve maydanoz da eklenip kısık
ateşte biraz karıştırılır Tencerenin kapağı kapatılıp 6-7 dakika ekmekler yumuşatılırEkmek karıştırması cacık veya salata ile yenilebilir


10 Yumurtalı ekmek aşı

Bayat ekmek dilimleri küp şeklinde doğranıp fırında kıtırlaştırılır Piyaz doğranmış soğan bir tavada yarım çay bardağı sıvı yağ ile
pembeleştirilir 1 çorba kaşığı salça ve 1 çay bardağı su eklenip birkaç dakika kaynatılır Doğranmış ekmekler soğanlar ile karıştırılıp tavanın kenarlarına çekilir
Tavanın ortasına 2 yumurta kırılır Üzerine tuz ve karabiber ekilirTavanın kapağı kapatılarak yumurtaların pişmesi beklenir4 diş sarımsak dövülüp yoğurda katılır Sarımsaklı yoğurt servis tabağına
alınır Üzerine tavadaki pişmiş olan yumurtalı ekmek aşı bozulmadan çıkarılır1 çorba kaşığı erimiş margarinde yeterli miktarda kırmızı pul biber hafifçe
yakılır Biberli yağ yemeğin üzerine gezdirilir


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.