Sebzeli Güveç Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Güveç TarifiMALZEMELER 2 Havuç 2 Büyük Patates 2 Kırmızı Dolmalık Biber 2 Sarı Dolmalık Biber 2 Kabak 2-3 Diş Sarmısak Kızartmalık Yağ 1 Limon 8 Çorba Kaşığı Sirke 8 Çorba Kaşığı Zeytinyağı Tuz KarabiberHAZIRLANIŞI Patates ve havuçların kabuklarını soyup yıkayın Havuçları uzunlamasına dörde bölün Patatesleri yuvarlak dilimler halinde doğrayın Her ikisini tuzlu suda 4 dakika kadar başlayın Patatesleri sudan çıkarıp süzülmesini bekleyin![]() Biberleri yıkayıp çekirdeklerini ayıkladıktan sonra altı dilime böün Kabağı iyice yıkayıp ince dilimler halinde doğrayın Sarmısağı soyup dilimleyin![]() Büyük bir tavada yağı kızdırıp sebzeleri sarmısakla birlikte hafifçe kavurun Sonra fazla derin olmayan bir servis tabağının içine yan yana yerleştirin![]() Limonun suyunu sıkın Bir kasede limon suyu sirke zeytinyağı tuz ve karabiberi karıştırın Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerinde gezdirin Sebzeli güvecin üzerini örterek bir gece buzdolabında bekletin![]() Sebzeli güveci servis yapmadan önce dilediğiniz gibi şekiilendirin Dilerseniz farklı baharatlarla tatlandırın![]() Kalorili yemeklerden kaçınanlar güvece katılan sebzeleri farklı şekillerde pişirebilirler Örneğin sebzeleri haşlayabilirsiniz veya bir güveç kabına alıp fırında pişirebilirsiniz
|
|
|
|