![]() |
İstim Kebabı Tarifi - İstim Kebabı Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstim Kebabı Tarifi - İstim Kebabı Yapılışıİstim Kebabı Tarifi - İstim Kebabı Yapılışı - İstim Kebabı Nasıl Yapılır? Malzemeler : 600 gr Kuzu kuşbaşı 1 tatlı kaşığı Tuz 1/2 Çorba Kaşığı Karabiber 1/2 adet Limon 200 gr Arpacık soğanı 200 gr Patlıcan 50 gr Dolmalık biber 1/2 bardak Zeytinyağı 200 gr Domates 30 gr margarin 1 bardak Su 1 tatlı kaşığı Tuz 1/2 tatlı kaşığı Karabiber 1/2 demet Maydanoz Yemeğin Tarifi : Ön hazırlık olarak limonun kabuğunu ve iç tarafındaki beyaz etli kısmını alıp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etlerin üzerine tuz ve biberi serpin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tenceredeki etlerin üzerine sırasıyla limon dilimlerini ![]() ![]() ![]() ![]() Yağı küçük bir kapta orta ateşte eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencerenin kapağını sıkıca örtün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|