Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
rosto, tarifi

Rosto Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rosto Tarifi





MALZEMELER
750 gr Dana Nuar veya Kontrfile
1/2 Çay Bardağı Sıvı yağ
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
1 Adet Havuç
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Çorba Kaşığı Un
5-6 Su Bardağı Etsuyu veya Su
1 Demet Maydanoz Sapı
Tuz Karabiber


HAZIRLANIŞI
Tencerenin içine yarım çay bardağı sıvıyağı koyup kızdırın Tuzlanmış ve biberlenmiş eti içine koyup her yanı pişene dek kızartın Bu arada çevirirken üzerine tuz ve karabiber serpin Et pişince tencereden alın
Tenceredeki yağa 2 çorba kaşığı margarin ekleyin İçine iri doğranmış soğanı ve havucu ilave edin sürekli karıştırın Salçayı ekleyin Yaklaşık 1 dakika kavurduktan sonra azar azar unu ve et suyunu ilave edin Eti tencereye aktarın Maydanoz saplarını üzerine serpin Kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımı ile temizleyin Yaklaşık 1 saat kısık ateşte pişirin
Pişen eti tencereden geniş bir servis tabağına alarak dilimleyin Pişirme suyunu tel süzgeçten geçirin Etin üzerine dökün Patates püresi ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.