![]() |
Kuzu Pirzolası Topkapı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Pirzolası Topkapı TarifiMALZEMELER 2 adet kemikli bütün kuzu pirzola 3 diş dövülmüş sarımsak 5-6 adet kırık tane karabiber 1 tutam kekik 1 tutam biberiye Tuz ![]() İç pilavı için: 500 gram pirinç 100 gram tereyağı 4 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım şu bardağı çamfıstığı 1 adet kuru soğan 250 gram tavuk ciğeri Yarım su bardağı kuşüzümü 1 tatlı kaşığı şeker Yeterince tuz ![]() ![]() Yenibahar 1 demet dereotu Üç buçuk su bardağı etsuyu HAZIRLANIŞI Temizlenmiş kemikli kuzu pirzolasının tanı fileto kısmını bıçakla uzunlamasına delin ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereye zeytinyağı ve tereyağını aktarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başka bir tencerede çok az yağla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazır olan pilavı delinmiş pirzolanın içine doldurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çiçekyağı sürün ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|