Hint Usulü Kuzu Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hint Usulü Kuzu TarifiHint Usulü Kuzu Tarifi Hint Usulü Kuzu nasıl yapılır Hint Usulü Kuzu yapılışı Hint Usulü Kuzu yapımı resimli Hint Usulü Kuzu tarifi Hint Usulü Kuzu İçin Kullanılan Malzemeler : 500 gr kuşbaşı kuzu eti 15 fincan tavuk suyu Yarım fincan domates 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz Yarım tatlı kaşığı köri Yarım çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı Hint safran Yarım çay kaşığı kimyon Yarım çay kaşığı kişniş 1 adet defne yaprağı 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un Yarım fincan süt Hint Usulü Kuzu Tarifi : Genişçe bir tavada kuzu etlerini yüksek ısıda kavurun Ardından sırasıyla tavuk suyunu domatesleri maydanozu köriyi tuzu biberi safranı kimyonu kişnişi ve defne yaprağını ekleyin Yemeği güzelce karıştırdıktan sonra 1 saat kadar düşük ısıda etler yumuşayıncaya kadar pişirin Etler yumuşayınca tavanın içindeki suyu bir kaba süzün Küçük bir tavada orta ısıda tereyağını eritin Unu ekleyin ve yaklaşık iki dakika boyunca unu kavurun Daha sonra önceden süzdüğünüz yemeğin suyunu tavaya ekleyin karıştırıp üzerine sütü katın Ocağın ısısını iyice düşürün karıştırarak hafif koyulaşana ve pürüzsüz olana kadar sosu pişirin Son olarak hazırladığınız sosu kuzu etinin üzerine dökün ve orta ısıdaki ateşte birkaç kere çevirerek yemeği son haline getirin Sıcak sıcak servis edeceğiniz yemeğin yanında buharda pişmiş pirinç sunabilirsiniz |
|