![]() |
Tavşan Dolması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavşan Dolması TarifiTavşan Dolması Tarifi Resimli Tavşan Dolması tarifi Tavşan Dolması nasıl yapılır Kullanılacak malzeme: Derisi soyulduktan ![]() ![]() 1/2 kilo dana kıyması ![]() ![]() 2 yumurta ![]() 1 sap kereviz ![]() 1 demet maydanoz ![]() 2 körpe havuç ![]() 1 baş küçük boy soğan ![]() 1 tutam kekik ![]() 1 tutam merzengüş otu ![]() 4 çorba kaşığı zeytinyağı ![]() yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapımı: Tavşanın kol ve bacaklarını başlarıyla birlikte kesip bir kenara ayırmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavşanın doldurulması tamamlanınca bir çuvaldıza temiz ve beyaz bir sicim geçirmeli ve bununla tavşanın karnını dikmeli ![]() Soğanı ve üstü kazınmış havuçları tavla zarı küçüklüğünde parçalara doğramalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uzun pyrex bir tencereyi margarin yağı ve zeytinyağıyla birlikte ateşe oturtmalı ![]() ![]() ![]() ![]() Tavşanın eti iyice pişince bunu pyrex tencereden çıkarıp sıcak bîr yerde tutulan servis tabağına yerleştirmeli ![]() ![]() ![]() ![]() İsteyenler tavşanın kol ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|