|
|
Konu Araçları |
kapama, patlicanli, tarifi, yapılışı |
Patlicanli Et Kapama Tarifi - Patlicanli Et Kapama Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlicanli Et Kapama Tarifi - Patlicanli Et Kapama YapılışıPatlicanli Et Kapama Tarifi - Patlicanli Et Kapama Yapılışı - Patlicanli Et Kapama Nasıl Yapılır? MALZEMELER: •400 gr kuzu kuşbaşı et • 2 tatlı kaşığı tereyağı • 2 adet orta boy kurusoğan • 7-8 dis sarımsak • 2 adet yeşil çarliston biber • 3 adet orta boy domates • 5 adet orta boy patlıcan • 1 kahve fincanı sıvıyağ YAPILIŞI: Önce kuzu kuşbaşı etleri yıkayıp süzdürün ve orta boy bir tencereye aktararak orta ısılı ateşte kavurmaya başlayın Bir tahta kaşıkla ara sıra karıştırarak 5-6 dakika kavurduğunuz etlerin üzerine sıvıyağı ve pirinç tanesi şeklinde doğranmış sarımsakları ekleyin Bu arada soğanı yeşil biberi kabukları soyulmuş domatesleri iri küpler şeklinde doğrayın Yaklaşık 10 dakika kadar kavrulan etlerin üzerine bu sebzeli harcı İlave edip 10 dakika daha karıştırarak pişirin' 1 bardak sıcak suyu katıp 10 dakika daha pişirip ocaktan alın Öte yandan patlıcanları alacalı soyup ortadan İkiye bölün sonrada uzunlamasına dörde dilimleyin isterseniz tuzlu suda 20 dakika acısının çıkması için bekletin Süzüp kağıt havluyla kurulayın Sonra kızgın yağda iyice yumuşayıncaya kadar kızartıp alın Şimdi bir servis tabağına sebzeli et harcını yayın Üzerini kızarmış patlıcanlarla kapatın ve sıcak olarak servise sunun Yanında pilav haşlanış patates veya püre ikram edebilirsiniz |
|