Arnavut Yahnisi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arnavut Yahnisi TarifiMALZEMELER 1 Kuzu Ciğeri 500 gr Kuzu Eti 100 gr Mantı Hamuru 1 Avuç Nohut 1 Adet Sivribiber 1-2 Arnavut Biberi 1 Pırasa Tuz Karabiber Kırmızıbiber Kekik 1 Kuzu Beyni 2 Çorba Kaşığı tereyağı 1 Adet Soğan HAZIRLANIŞI Tereyağını bir tencereye alın Kızdırdıktan sonra yemeklik doğranmış soğan ve zar biçiminde doğranmış olan kuzu etlerini tencereye alıp kavurun İçine yeterince suyu ilave edin![]() Suyunu çektikten sonra akşamdan ıslanmış nohutu tencereye koyun Pişerken küçük kesilmiş ciğer sivribiber arnavut biberi ve mantı hamurunu sırayla ilave edin Kısık ateşte birlikte pişirin![]() Pırasayı yıkayıp ayıklayın Halka halka doğrayın Tencereye ilave edin Tuz karabiber kırmızı biber ve beynini birkaç parçaya bölünmüş olarak tencereye alın 5 dakika daha pişirip sıcak servis yapın
|
|
|
|