Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
enginarlı, kebabı, kuzu, tarifi

Enginarlı Kuzu Kebabı Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginarlı Kuzu Kebabı Tarifi





Enginarlı Kuzu Kebabı Tarifi

Enginarlı Kuzu Kebabı
Resimli Enginarlı Kuzu Kebabı Tarifi
Enginarlı Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır


Enginarlı Kuzu Kebabının Tarifi Resimli Yapılışı

Malzemeler

4 adet pişmiş enginar
16 adet arpacık soğan
1 orta boy kereviz
600 gr kuşbaşı kuzu eti
80 gr margariny
1 çay bardağı iç bezelye
Yarım demet dereotu
1 yemek kaşığı un
2 adet orta boy kabuğu soyulmuş domates
1 tatlı kaşığı salça
4 adet sivribiber
Tuz ve su

Hazırlanışı
Tencereye yağ konularak eritilir ve etler ilave edilip 10 dk kadar kavrulur Etler suyunu çektiğinde sırasıyla kabuğu soyulan arpacık soğanlar un salça ve domateslerin yarısı küp şeklinde doğranıp ilave edilir 3 dk kadar karıştırılır Su ilave edilerek etler pişene kadar sürekli köpüğü alınır ve kaynatılır

Fırın tepsisine koymuş olduğumuz enginarların üzerine daha önce hazırladığımız sebzeli et harcını bezelyeyi ve kalan domatesler ve biberler ikiye kesilerek ilave edilir 180 derece fırında 5 dk pişirilip servise sunmadan önce üzerine dereotu konulur Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.