Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çingene, tarifi, yahnisi, yapılışı

Çingene Yahnisi Tarifi - Çingene Yahnisi Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çingene Yahnisi Tarifi - Çingene Yahnisi Yapılışı





Çingene Yahnisi Tarifi - Çingene Yahnisi Yapılışı - Çingene Yahnisi Nasıl Yapılır?

MALZEMELER

1 kilo kemikli parça kuzu
15 adet arpacık soğanı
2 adet havuç
3 çorba kaşığı margarin
1 adet yeşil biber
1 çay kaşığı kekik
5-6 adet taze patates
6-7 adet mantar
1 çorba kaşığı domates salçası
Yeterince tuz karabiber maydanoz


HAZIRLANIŞI

Koldan parçalara bölünmüş kuzu etini dibi kalın bir tencerede suyunu çekinceye kadar çevirin Margarini ilave edip yağ kızmaya başlayınca ayıklanmış soğanları katın Beraberce karıştırarak biraz kavurun Bir bardak sıcak su ilave ederek etleri pişmeye bırakın Etler yumuşarken doğranmış yeşil biberi havucu bütün olarak patatesleri kekik ve karabiberi mantarı ezilmiş domates salçasını ilave ederek biraz daha su ekleyin Etlerle birlikte pişen sebzeler de yumuşayınca ateşten alıp servis yaparken üzerıni kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.