Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
anlatım, budu, kuzu, mantarlı, sarması, tarifiresimli

Mantarlı Kuzu Budu Sarması Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Kuzu Budu Sarması Tarifi(Resimli Anlatım)








MALZEMELER
• 2 adet kuzu budu
• Kuru soğan kabuklarıyla birlikte
• Sarımsak kabuklarıyla birlikte
• Etin içinden çıkan kemikler
• 1 su bardağı tavuk suyu
• 3 yemek kaşığı sirke
• Tuz karabiber
• Yağlı kağıt
• Pamuk ipliği 2-3 metre kadar

İÇMALZEMESİ
• 500 gr mantar
• 1 soğan (ince doğranmış)
• 150 gr margarin (tereyağı ya da tereyağı ile sıvıyağ karışımı)
• Tuz karabiber

DIŞINDAKİ SOS MALZEMESİ
• 200ml Beyaz sirke (içinden 3 yemek kaşığı alındıktan sonra kalan elma sirkesi)
• 200ml tavuk suyu (bir su bardağı)
• Et soğan sarımsağın pişerken bıraktığı tepside kalan et suyu

YAPILIŞI
1 Uygun bir tencere içine çorbalık tavuk konur tuz atılarak kaynatılır Tavuk suyu hazırlanır
2 Mantarlar yıkanır ayıklanır ince kıyılır
3 Etin içinden kemikler bir bıçak yardımı ile çıkarılır Yada kasaptan eti alırken alırken kemikler çıkarttırılıp hazırlatılır ve çıkan kemikler de alınır)
4 Et olabildiğince inceltilir Et’e küçük kesikler atılır Kalın olan yerleri bir bıçak yardımı ile açılır
5 Et ön işlem olarak tuz ve karabiber ile ovularak iç malzeme hazırlanıncaya kadar bekletilir
6 Başka bir kap içinde 3 yemek kaşığı sirke ve 1 su bardağı tavuk suyu tuz karabiber eklenip 5 dakika pişirilir
7 Diğer tarafta Margarin eritilir Soğanlar ilave edilip pembeleştirilir
8 Soğanlara mantarlar ilave edilir mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur
9 Et uygun bir zemine yayılır ortasına hazırlanan mantarlı harç konur Önce iki kenar daha sonra harcın arkasında kalan kısım dıştan içe doğru yuvarlanarak rulo şeklinde sarılır
10 Pamuk iplik ile etin etrafı dolaştırılarak sıkıca bağlanır İyi bağlanmazsa et açılır
11 İp ile bağlanan et ayrıca yağlı kağıda da sarılarak fırın tepsisine konur
12 Tepsideki etin yanına kuru soğan sarımsak kemikler ve hazırlanan sirkeli tavuk sulu karışım(6Madde) dökülerek 200 derece fırında 45 dakika ya da 1 saat pişirilir
13 Pişirme esnasında suyu kontrol edilip su takviyesi yapılır Etin pişip pişmediği kontrol edilip Pişince fırından alınır ve 15 dakika dinlendirilir
14 Yine başka bir küçük tencere içinde kalan 1 su bardağı sirke 1 su bardağı tavuk suyu ve etin tepsisinde biriken su karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir Üzerine tekrar bir su bardağı normal su ilave edilerek kaynatmaya devam edilir Yoğunlaşınca tuzu karabiberi ekildikten sonra dilimlenen butların üzerine dökülerek servis edilir










Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.