|
|
Konu Araçları |
anlatım, budu, kuzu, mantarlı, sarması, tarifiresimli |
Mantarlı Kuzu Budu Sarması Tarifi(Resimli Anlatım) |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Kuzu Budu Sarması Tarifi(Resimli Anlatım)MALZEMELER • 2 adet kuzu budu • Kuru soğan kabuklarıyla birlikte • Sarımsak kabuklarıyla birlikte • Etin içinden çıkan kemikler • 1 su bardağı tavuk suyu • 3 yemek kaşığı sirke • Tuz karabiber • Yağlı kağıt • Pamuk ipliği 2-3 metre kadar İÇMALZEMESİ • 500 gr mantar • 1 soğan (ince doğranmış) • 150 gr margarin (tereyağı ya da tereyağı ile sıvıyağ karışımı) • Tuz karabiber DIŞINDAKİ SOS MALZEMESİ • 200ml Beyaz sirke (içinden 3 yemek kaşığı alındıktan sonra kalan elma sirkesi) • 200ml tavuk suyu (bir su bardağı) • Et soğan sarımsağın pişerken bıraktığı tepside kalan et suyu YAPILIŞI 1 Uygun bir tencere içine çorbalık tavuk konur tuz atılarak kaynatılır Tavuk suyu hazırlanır 2 Mantarlar yıkanır ayıklanır ince kıyılır 3 Etin içinden kemikler bir bıçak yardımı ile çıkarılır Yada kasaptan eti alırken alırken kemikler çıkarttırılıp hazırlatılır ve çıkan kemikler de alınır) 4 Et olabildiğince inceltilir Et’e küçük kesikler atılır Kalın olan yerleri bir bıçak yardımı ile açılır 5 Et ön işlem olarak tuz ve karabiber ile ovularak iç malzeme hazırlanıncaya kadar bekletilir 6 Başka bir kap içinde 3 yemek kaşığı sirke ve 1 su bardağı tavuk suyu tuz karabiber eklenip 5 dakika pişirilir 7 Diğer tarafta Margarin eritilir Soğanlar ilave edilip pembeleştirilir 8 Soğanlara mantarlar ilave edilir mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur 9 Et uygun bir zemine yayılır ortasına hazırlanan mantarlı harç konur Önce iki kenar daha sonra harcın arkasında kalan kısım dıştan içe doğru yuvarlanarak rulo şeklinde sarılır 10 Pamuk iplik ile etin etrafı dolaştırılarak sıkıca bağlanır İyi bağlanmazsa et açılır 11 İp ile bağlanan et ayrıca yağlı kağıda da sarılarak fırın tepsisine konur 12 Tepsideki etin yanına kuru soğan sarımsak kemikler ve hazırlanan sirkeli tavuk sulu karışım(6Madde) dökülerek 200 derece fırında 45 dakika ya da 1 saat pişirilir 13 Pişirme esnasında suyu kontrol edilip su takviyesi yapılır Etin pişip pişmediği kontrol edilip Pişince fırından alınır ve 15 dakika dinlendirilir 14 Yine başka bir küçük tencere içinde kalan 1 su bardağı sirke 1 su bardağı tavuk suyu ve etin tepsisinde biriken su karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir Üzerine tekrar bir su bardağı normal su ilave edilerek kaynatmaya devam edilir Yoğunlaşınca tuzu karabiberi ekildikten sonra dilimlenen butların üzerine dökülerek servis edilir Alıntı |
|