Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gelin, kebabı

Gelin Kebabı.................:)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gelin Kebabı.................:)





Gelin kebabı:)

Malzemeler

- Hamuru İçin:
- 15 su bardağı un
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- Biraz su
- Tuz
- Üzerine:
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 250 gr kıyma
- 2 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 5 adet mantar
- 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
- Tuzkarabiberkekik
- Sos İçin:
- 1 çay kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 su bardağı et suyu

Süre:60 dk - 4 Kişilik

tuz sıvı yağ ve kabartma tozunu karıştırın Yeterli miktarda su ilave edin Yoğurarak hamur haline getirin Üzerini nemli bir bezle örtüp dinlendirin
Sonra hamurdan iri bezeler koparın Yemek tabağı büyüklüğünde açın Teflon tavayı yağlayın Hamuru tavaya alıp arkalı önlü kızartın
Üst malzeme için sıvı yağı kızdırın Soğanı rendeleyip yağda kavurun Kıymayı ekleyin Kavurun Küçük doğranmış biber domates ve mantarları ilave edinTuz karabiber ve kekiği ekleyin Hamuru servis tabağına alın Üzerine malzemeyi yayın
Salça un ve et suyunu çırpın Ateşte koyulaşana dek pişirin Yemeğin üzerinde gezdirin İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın

AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.