Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, molla, tarifi

Molla Kebabı Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Molla Kebabı Tarifi





Molla Kebabı Tarifi

Molla Kebabı Tarifi
Resimli Molla Kebabı Tarifi
Molla Kebabı Tarifi Yapılışı


Malzemeler
1 kiloluk kemiksiz dana eti
50 gram füme pançeta (bir tek dilim halinde)
50 gram salamuraya yatırılmış dil (bir tek dilim halinde)
30 gram margarin yağı
25 gram kurutulmuş mantar
1 baş soğan
1 körpe havuç
1 sap kereviz
5 çorba kaşığı zeytinyağı
birkaç kaşık süt
1 kahve fincanı et suyu
yeteri kadar tuz ve karabiber



Hazırlanışı
Dil ve pançeta dilimlerini uzunlamasına ince şeritler biçiminde kesmeli Etin çeşitli yerlerini ince ve uzun bir bıçakla delip bu şeritleri bu deliklere yerleştirmeli Sonra eti iyice yuvarlayıp bir rosto gibi bağlamalı Kurutulmuş mantarları soğuk suya atıp yumuşatmalı Üstü kazınmış havuçla soğanı rendelemeli Yıkanmış kerevizi kıyarcasına ince doğramalı ve bu sebzeleri birbirine iyice karıştırmalı Etin tümünü rahatça alacak yayvan bir tencereye margarin yağıyle beş çorba kaşığı zeytinyağını koyup kabı ateşe oturtmalı Yağ kızınca kıyılmış sebzeyi içine atmalı ve tahta kaşıkla karıştırarak bunları kavurmalı Soğanların rengi pembeleşince tuzlanmış ve biberlenmiş eti bunların üstüne yatırmalı ve vakit vakit çevirerek her yanını nar gibi kızartmalı Etin her yanı kızarınca kabın ağzını örtmeli ve eti vakit vakit çevirerek bir - birbuçuk saat kadar çok hafif bir ateşte pişirmeli Bu arada vakit vakit kontrol ederek ete bir fincan kadar sıcak et suyu katmayı unutmamalı Et 45 dakika kadar piştikten sonra suyu süzülmüş ve küçük parçalara doğranmış mantarı da katmalı Et iyice pişince bunu kaptan çıkarıp dilimemeli ve düzenli bir biçimde servis tabağına yerleştirmeli Servis tabağını sıcak bir yerde tutmalı Tencerede kalacak salça oldukça koyu ve esmer renktedir Tencereyi hafif bir ateşe oyup birkaç kaşık kaynar süt döküp bu salçayla iyice karıştırmalı Bir - iki dakika kadar karıştırarak pişirmeli Bu arada servis tabağının çevresini sote edilmiş iç bezelyeyle süslemeli Salça hazır olunca bunu gezdirerek et dilimlerinin vs iç bezelyenin üstüne dökmeli ve hemen sıcak sıcak servis yapmalı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.