Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kapaması, tarifi, uruş, yapılışı

Uruş Kapaması Tarifi- Uruş Kapaması Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uruş Kapaması Tarifi- Uruş Kapaması Yapılışı





Uruş Kapaması Tarifi- Uruş Kapaması Yapılışı

Uruş’un yöresel yemeğidir Uruş kapaması büyük tavalarda ve testi ile pişirilir
Hafif pişirilmiş yağsız kuzu veya dana eti testi içine doldurulur ve bakır kapama tavasının içine ters olarak kapanır Etrafına su doldurularak kaynatılır Kaynamış suya pirinç salınarak pişirilir Et testide buharla pişer pirinç etten sızan su ile pişeceğinden nefis bir lezzet oluşur


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.