Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
enginar, kebabı, köfteli, tarifi

Köfteli Enginar Kebabı Tarifi

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köfteli Enginar Kebabı Tarifi





Köfteli Enginar Kebabı Tarifi

Köfteli Enginar Kebabı Tarifi
Resimli Köfteli Enginar Kebabı Tarifi
Köfteli Enginar Kebabı Yapılışı

Köfte için malzemeler
  • 200 grkıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 dilim kadar bayat ekmek içi (benim gibi bayat ekmekleri önceden robotta un ufak edip buzdolabı poşetlerinde buzlukta saklıyorsanız şanslısınız)
  • 3-4 dal maydanoz
  • Tuz karabiber kimyon
Diğer Malzemeler:
  • 8 adet enginar
  • 4 domates
  • 3 adet sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 su bardağı sıcak su
Hzırlanışı

İlkönce 3 adet domatesi rendeleyin sivri biberleri ince ince doğrayınSıvıyağda rendelediğiniz domatesleri ve biberleri pişene kadar soteleyinPiştikten sonra salçayı da ekleyerek biraz kaynatınHafif koyu kıvamlı bir sos elde edinOcaktan alın Bu aşamada biraz tuz ekleyebilirsiniz
Diğer taraftan enginarları yıkadıktan sonra geniş bir fırın tepsisine dizin Kalan 1 adet domatesi enlemesine 1cm kalımlığında doğrayarak 4 adet enginarların üzerine paylaştırınOnlar beklesin şimdilik
Kıymayı çukur bir kaba alınSoğanı rendeleyin kıymaya ekleyinUfalanmış bayat ekmek içini ince doğranmış maydanozu tuzu karabiberi ve kimyonu ekleyipyoğurun
Elde ettiğiniz kıymayı yarım limon büyüklüğünde 4 adet parçaya ayırıphafif yuvarladıktan sonra biraz yassılaştırarak 4 adet enginarın üzerine dizin Diğer enginarlar sonradan kapak olmak üzere fırın tepsisinde sade olarak pişecekler
Hazırladığınız salçalı domatesli sosun yarısını ayırınKalan yarısını köfteli enginarların üzerlerine gezdirin
1 su bardağı sıcak suyu fırın tepsisine ekleyerek fırın tepsisinin üzerini alüminyum folyo ya da fırın tepsisinin kendi kapağı varsa onla kapayınBen kapaklı borcamda yaptım
180 derecede 30 dkpişirin
Fırından çıkardığınız fırın kabının kapağını ya da alüminyum folyoyu çıkarın köftesiz pişen enginarları köfteli enginarların üzerine kapak gibi kapayıp önceden ayırdığınız domatesli sosun tamamını enginarların üzerine paylaştırarak bu sefer fırın tepsisinin üzerini kapamadan 5 dk daha fırınlayın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.