Etli Nohut Yahni Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Nohut Yahni TarifiEtli Nohut Yahni Tarifi Etli Nohut Yahni Tarifi Resimli Etli Nohut Yahni Tarifi Etli Nohut Yahni Yapılışı Malzemeler 2 baş kuru soğan 3 yemek kaşığı zeytinyağı 15 su bardağı nohut 1 kg kemikli kuzu eti 1 yemek kaşığı domates salçası 1/2 yemek kaşığı biber salçası kaynamış su Yapılışı Islatılmış nohutları yıkayıp bir tencereye alın üzerlerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyip ateşe koyun bir taşım kaynatıp altını kapatın Nohutları yumuşayana kadar kaynatın Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavurun etleri ekleyip bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin salçaları ilave edip 2-3 dakika daha kavurun daha sonra etlerin üzerine çıkacak kadar kaynamış su koyup etler yumuşayana kadar haşlayın Etler yumuşayınca nohutları üzerlerine ekleyin 5 dakika daha pişirip tuzunu ilave edin |
|