Kürdan Kebabı Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kürdan Kebabı TarifiKürdan Kebabı Tarifi Kürdan kebabı kürdan kebabı tarifi kürdan kebabı yapılışı kürdan kebabı nasıl yapılır Malzemeler 5 adet patlıcan 3 adet domates Köfte İçin Yarım kg kıyma 2 dilim bayat ekmek içi 1 adet yumurta 1 adet soğan Bir tutam maydanoz 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber Tuz Sos için 1 yemek kaşığı salça 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz Tarif Patlıcanları alaca soyun 15 cm kalınlığında doğrayıp acısının çıkması için tuzlu suda en az 1 saat bekletin Patlıcanlar suda beklerken bir yandan da köfteyi hazırlayın Köfteyi yoğuracağınız kaba kıymayı alın Ufalanmış ekmek içini rendelenmiş soğanı ve diğer malzemeleri de ekleyerek iyice yoğurun Köfteyi şekillendirin Köfteleri kızartın Sudaki patlıcanları süzün Bol yağda pembeleşinceye kadar hafif kızartın Kızaran patlıcanları 1 adet uzunlamasına 1 adet enlemesine yerleştirin Patlıcanların üzerine 1 adet köfte koyun ve bohça gibi patlıcanları üst üste gelecek şekilde birleştirin Patlıcanların üzerlerine (1 domatesi 4 parçaya bölüyoruz) domates koyarak kürdanla tutturun Salçalı su için gerekli olan malzemeleri karıştırın ve tepsiye dizdiğiniz patlıcanlı köftelerin üzerine gezdirin Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika pişirip servis yapıyoruz… İster fırınlayabilirsiniz isterseniz tencerede pişirebilirsiniz |
|