![]() |
Et Sularinin Kullanimlari.... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et Sularinin Kullanimlari....Et Balık ve Tavuk Suyunun Kullanımı Balık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BALIK SULARI: Beyaz etli herhangi bir cins balığın veya beyaz etli büyük balıkların baş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ET SULARI: En beğenilen et suları etten çıkarılanlardır ![]() ![]() En beğenilen et suları sığır etinin döş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Et suyu elde etmek amacıyla haşlanacak etlerin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Et suları açık ve esmer olarak iki ayrı elde edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırında iyice kızartılmış koyun veya sığır kemiklerinin uzun bir süre haşlanmasıyla elde edilen suyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TAVUK SULARI: Et yerine tavuk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuk ve hindi suları ne kadar fazla yağlı olursa o kadar çok beğenilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ET SUYU (Sığır etinden açık renkte) Kullanılacak malzeme: 4 litre su (16 bardak) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapımı: Büyükçe bir tencereye suyu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Suyun ısınmasıyla yüzeyünde biriken köpüklü bir delikli kepçe ile alınıp atıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılmalı ![]() ![]() Et pişince tencereden bir tabağa alınmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ET SUYU (Sığır kemiklerinden açık renkte) Kullanılacak malzeme ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapımı: Büyükçe bir tencereye su konur (tencere 32 bardak suyun tamamını almazsa aldığı kadarı konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Su ısındıkça yüzeyinde beliren köpükler delikli bir kepçeyle alınıp atılır ![]() ![]() Beş saat sonra kemikler tencereden çıkarılır ![]() ![]() ![]() ET SUYU (Sığır etinden koyu renkte) Kullanılacak malzeme: 16 bardak (4 litre) su ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapımı: Bir tencereye yağla et konur ve kızgın fırında ya da kuvvetli bir ateşde ikide bir çevirilerek kızartılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sebzeler de kızarınca tencereye suyla tuz da katılır ve kuvvetli bir ateşte üstü açık olarak kaynatılır ![]() ![]() ![]() ![]() Et yumuşak bir duruma gelinceye kadar yani üç-üçbuçuk saat kadar hafif ateşte kaynatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ET SUYU (Sığır kemiklerinden açık renkte) Kullanılacak malzeme: 32 bardak ( 8 litre) su ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapımı: Büyükçe bir tencereye kemiklerle yağ konur ve bir süre kuvvetli ateşde veya fırında karıştırılarak kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beş saat sonra kemikler tencereden çıkartılır ![]() ![]() ![]() ET SUYU (Dana etinden) Kullanılacak malzeme: 12 bardak (3 litre) su ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapımı: Tencereye su ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Suyun ısınmasıyla yüzeyinde beliren köpükler delikli bir kepçeyle alınır ve atılır ![]() ![]() Et pişince bir tabağa aktarılır ![]() ![]() ![]() ET SUYU (Koyun etinden) Kullanılacak malzeme: 14 bardak (3 ½ litre) su ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapımı: Bir tencereye kabuğu soyulmuş soğan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Et pişince bir tabağa aktarılır ![]() ![]() ![]() ET SUYU (Koyun kemiklerinden) Kullanılacak malzeme: 32 bardak (8 litre) su ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapımı: Büyükçe bir tencereye su ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Su ısındıkça yüzeyinde beliren yüzeyinde beliren köpükler delikli bir kepçeyle alınır ve atılır ![]() ![]() Beş saat sonra kemikler çıkarılır ![]() ![]() ![]() ET SUYU (Koyun başından) Kullanılacak malzeme: 13 bardak (3 ¼ litre) su ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapımı: Bir tencereye suyu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Suyun ısınmasıyla yüzeyinde beliren köpükler delikli bir kepçeyle alınıp atılır ![]() ![]() Baş pişince bir tabağa aktarılır ![]() ![]() ![]() ![]() ET SUYU (Kuzu başından) Kullanılacak malzeme: 11 bardak (2 ¾ litre) su ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapımı: Su ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Suyun ısınmasıyla yüzeyinde beliren köpükler delikli bir kepçeyle alınıp atılır ![]() ![]() Başlar pişince bir tabağa aktarılır ![]() ![]() ![]() ![]() TAVUK SUYU Kullanılacak malzeme: 14 bardak (3 ½ litre) su ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapımı: Su ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Suyun ısınmasıyla yüzeyinde beliren köpükler delikli bir kepçeyle alınıp atılır ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuk pişince bir tabağa aktarılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HİNDİ SUYU Kullanılacak malzeme: 16 bardak (4 litre) su ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapımı: Bir tencereye suyu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Suyun ısınmasıyla yüzeyinde beliren köpükler delikli bir kepçeyle alınıp atınız ![]() ![]() ![]() ![]() Hindi pişince bir tabağa aktarınız ![]() ![]() ![]() BALIK SUYU Kullanılacak malzeme: 12 bardakı (3 litre) su ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapımı: Küçük parçalara kesilmiş ve yıkanmış havuç ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Suyun ısınmasıyla yüzeyinde beliren köpükler delikli bir kepçeyle alınıp atılır ![]() ![]() Bu sürenin sonunda kemikler delikli bir kepçeyle tencereden çıkartılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|