![]() |
Şeyhmus'un Çilesi: Uyusa Da Uyumasa Da....Garibim Hep Dayak Yiyor.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeyhmus'un Çilesi: Uyusa Da Uyumasa Da....Garibim Hep Dayak Yiyor..Diyarbakır'da Şehmus okula gelir ![]() ![]() ![]() ![]() 'Şehmus oğlum ne oldu sana' ![]() Şehmus der ![]() ![]() Hoca sorar ![]() ![]() 'Valla bilmiyom hocam akşam evde yatıyık biraz sonra babamın sesini duyuyom ![]() Ali uyudun mi ali den ses çıkmiy Veli uyudunmi e veliden de ses çıkmiy Mehmed uyudin mi Mehmedden de ses çıkmiy Şehmus uyudin mi diy ![]() ![]() 'Bunun üzerine hoca ![]() ![]() Şehmus kafa sallar eve gider ![]() ertesi gün okulda Şehmus daha fena dövülmüş olarak gelir ![]() Bunu gören hoca merakla gider yanına ; 'Şehmus ne oldi kim yapti' der ![]() Şehmus der ki 'Bubam yapmıştır ![]() Niye Şehmus ne oldi' ![]() ![]() 'Hocam akşam evde yatıyık biraz sonra yine babam in sesini duyuyom ![]() Ali uyudun mi ali den ses çıkmiy Veli uyudunmi e Veliden de ses çıkmiy Mehmed uyudin mi Mehmedden de ses çıkmiy şehmus uyudin mi diy ![]() ![]() Bunun üzerine anam ile bubam bir gıpraşmaya başladiler anlamadım ne oliy biraz sonra anam dedi ki ![]() ![]() ben de ula nereye gidiyonuz ben de Geliyom dedim ![]() ![]() ![]() hoca derki; oğlum bunlar anne baba ![]() ![]() Sen hiç bozuntuya verme ![]() ![]() ![]() Ertesi gün bir bacak kırık ![]() ' Bu sefer ne oldu? ' der hoca ![]() Hocam ![]() ![]() Hiç ses çıkarmamişem ![]() En son bubam anamın arkasına geçti ![]() ![]() ![]() Geçtim bubamın arkasına ![]() |
![]() |
![]() |
|