![]() |
Erzurum'dan Çıktım Yola |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erzurum'dan Çıktım YolaZamanın birinde Erzurum'dan bir grup insan Hacca gitmek için yola çıkmışlar ![]() Van'a gelmişler ![]() köyünde konaklamaya karar vermişler ![]() ![]() aralarında konuşmuşlar ve Erzurum'dan çıkıp hacca giden bu topluluktan birini imam yapmaya karar vermişler ![]() Hem Erzurumlu hem de hacca gidiyorlarsa boş insan degillerdir diye düşünmüşler ![]() Nitekim tekliflerini içlerinden birisi kabul etmiş ![]() verilecekmiş imama ![]() yapacağıma burda kalıp yalandan imamlık yapar ve her yıl 400 koyun sahibi olurum diyerek işe başlamış ![]() Köylü camide toplanmış namaz kılınacak ![]() imam başlamış namazı kıldırmaya "Erzurumdan çıktım yola Van'da verdim mola 400 koyun verdiler bana ![]() Allahuekber ![]() Bu günlerce aynı biçimde devam etmiş ![]() konuşmuşlar aralarında ![]() -"Ya ![]() ![]() mı? ![]() Bunu gitip Müftüye soralım ![]() ![]() Sayın müftü meşhur OFLU ![]() ![]() Köylüye dönerek : -"Siz şimdi hiç imama çaktırmadan köyünüze dönün ve namaz vakti camide toplanın bende namaza gelicem" diye emir verir ![]() Herkes köyüne döner ve namaz vakti herkes camide toplanır ![]() Tabiki Sayın MÜFTÜ de camidedir ![]() ![]() Birinci rekat: -"Erzurumdan çıktım yola Vanda verdim mola 400 koyun verdiler bana ![]() ALLAHUEKBER" der ve arkada "ÖHÖ ![]() ![]() ![]() ![]() yakalandım herhalde diye korkmaya başlar ![]() İkinci rekatta bu sefer: -"Erzurumdan çıktım yola ![]() ![]() ![]() mola ![]() ![]() ![]() 400 Koyun verdiler bana ![]() YARISI SANA YARISI BANA ![]() ![]() ![]() ![]() Namaz bitince köylü Müftüye dönerek -"İmam efendi namazı doğru mu kıldırıyor mu?" diye sorar ![]() Müftü: -"Haçan birinci rekatta biraz şaşırdı ama İkinci rekatta işi düzeltti ![]() ![]() ![]() Alıntı ![]() |
![]() |
![]() |
|