Ordöv Hazirlarken |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ordöv HazirlarkenDünyanın hemen her ülkesinde "mükemmel" bir yemek daima iştah açıcı bir girişle başlar![]() Çoğu kez "aperatif" olarak nitelenen yiyecekler de bu kategoriye dahil edilir Ruslar'ın "ZakuskP'si italyanlar'ın "Antipasta"sı hep bu tür yemeklerdendir![]() Burada unutulmaması gereken husus ordövrün davetin niteliği esas yemeğin cinsi hazırlama kolaylığı ve mevsim şartları dikkate alınarak tespit edilmesidir![]() Sözgelimi yemekte hem et hem de balık bulunuyorsa ayrıntılı bir ordövr servisi yapılmayabilir Bu gibi durumlarda tek bir ordövrle yetinmenizde sakınca yoktur![]() Öte yandan yaz aylarında serinletici özellikleri olan ve susatmayan ordövr çeşitlerini tercih etmek uygun olur ![]() Ordövr gerek miktar gerekse tad ve lezzet açısından sadece "iştah açıcı" olmakla yetinmek durumundadır Asıl yemeğin arkadan geldiği hiç bir zaman unutulmamalıdır![]() alıntı |
|
|
|